Publicerad: tisdag, 27 juni, 2023 - 20:11Uppdaterad: onsdag, 28 juni, 2023 - 07:58
  • Elmo Henriksson höll nollan. Arkivbild.

IFK vann överraskande borta mot serieledarna

IFK Mariehamn stod för fotbollsligans största skräll hittills den här säsongen när de vann över serieledarna KuPS i Kuopio.

På resultattavlan stod det 0-1 efter full tid och det var ett överlyckligt IFK som jublade när slutsignalen gick. Målet gjordes av Tuco på straff på övertid i den första halvleken. Det efter att Alvaro Ngamba blivit överkörd efter ett skottförsök.

Annars var matchbilden helt som förväntat, KuPS hade bollen och IFK försvarade. Till den här matchen hade IFK en 5-3-2 uppställning och spelade väldigt disciplinerat bakåt. KuPS lyckades inte dyrka upp IFK-försvaret. Med drygt fem minuter kvar nickade KuPS in kvitteringen, men den blev tveksamt bortdömd för offside. På övertid hade KuPS ytterligare möjligheter ett utjämna där en nick i ribban var närmast, men IFK lyckades hålla nollan.

I IFK gjorde Michael Fonsell ligadebut när han fick starta som defensiv mittfältare. Han gjorde en stabil insats och hjälpte försvaret att hålla ihop.

IFK ligger kvar på elfte och nästsista plats, men nu bara en poäng efter FC Lahti på tionde plats. Inkommande lördag är det dags för nästa match när KTP kommer på besök till Mariehamn.