Publicerad: lördag, 27 mars, 2021 - 20:04
  • Eero Tamminen med bollen. Foto: Owe Sjöblom
  • Kennedy Igboananike spelade sina första minuter i IFK. Foto: Owe Sjöblom
  • Oscar Wiklöf byttes in med en halvtimme kvar av matchen. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann över TPS i träningsmatch

IFK Mariehamn vann träningsmatchen mot division 1-laget TPS med 1-0 på lördagen.

Segermålet kom efter en dryg kvart i den andra halvleken när Frankline Okoye kunde peta dit bollen i röran efter en hörna. Hörnan skapades av Oscar Wiklöf som just före hade blivit inbytt.

IFK höll i taktpinnen i matchen och hade lägen för att göra något mål till, men det sista lilla saknades i de lägena. Med tio minuter kvar av matchen byttes det senaste nyförvärvet Kennedy Igboananike in, men han hann inte uträtta så mycket. Mest beroende på att TPS tryckte på och försökte få till en kvittering.

Det här var tredje raka segern i träningsmatcher för IFK.
- Det är skönt att få bygga vinnarkultur, sade Joel Mattsson efter matchen.