• Robert Crawford(nr 8) och nye mittbacken Rick Ketting var mycket bra. Foto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson
Robert Crawford och Rick Ketting (OBS på engelska)
Publicerad: söndag, 10 februari, 2019 - 20:53, uppdaterad: söndag, 10 februari, 2019 - 23:02

IFK vann över Lahti

IFK Mariehamn vann med 1-0 över FC Lahti gruppspelet i finländska cupen efter en dramatisk avslutning på matchen.

Robin Sid gjorde målet från straffpunkten med 15 minuter kvar av matchen efter Pekka Lagerblom i Lahti drog ner Tarik Hamza och domaren blåste för straff. I den situationen fick Lagerblom sin andra varning och Lahti fick avsluta med tio man. Men trots manfallet var det Lahti som pressade på för en kvittering och bland annat dansade bollen på linjen efter en stolpträff innan Oskari Forsman fick tag på den.

Sett över hela matchen vann IFK rättvist, dom ägde första halvleken och skapade minst sex chanser som var värda ett bättre öde. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, men IFK var det mer initiativrika laget fram tills målet.
Nye mittbacken Rick Ketting visade sig vara mycket följsam i det defensiva arbetet och även bra på huvudet. Mittfältaren Robert Crawford gjorde en jättematch på mitten och lugnade ner när det behövdes och samlade upp mycket bollar till IFK:s fördel.

IFK har nu fyra poäng och ligger trea i tabellen och nästa match i cupen är om två veckor mot Honka i Esbo.

Fler Sport

MLK vann första i div 2

MLK:s herrar vann den första matchen i sommarens division 2 i tennis igår när Sata besegrades med klara 4-0 på banorna i Idrottsparken.

ÅSS femma i NSR

ÅSS ligger femma och sist i Nord Stream Race som igår kom fram till Köpenhamn efter den första långa etappen från Kiel.

Olivia Mattsson lämnar ÅU

Olivia Mattsson, som spelat för Åland United under säsongerna 2016-2019 har efter genomförd vårsäsong beslutat att anta utmaningen med college studier- och fotboll i USA.

FC Åland vann derbyt

FC Ålands Thomas Mäkinen och Jomala IKs Lucas Eriksson
FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

"Pepparspray var nödvärn"

Säkerhetsbolaget Safetor från riket, som skötte säkerheten i samband med cupfinalen i Finlands cup i lördags, menar att användningen av pepparspray blev ett nödvärn som man tog till för att hindra att ytterligare supportrar skulle ta sig in på planen.

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.