• Robert Crawford(nr 8) och nye mittbacken Rick Ketting var mycket bra. Foto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson
Robert Crawford och Rick Ketting (OBS på engelska)
Publicerad: söndag, 10 februari, 2019 - 20:53, uppdaterad: söndag, 10 februari, 2019 - 23:02

IFK vann över Lahti

IFK Mariehamn vann med 1-0 över FC Lahti gruppspelet i finländska cupen efter en dramatisk avslutning på matchen.

Robin Sid gjorde målet från straffpunkten med 15 minuter kvar av matchen efter Pekka Lagerblom i Lahti drog ner Tarik Hamza och domaren blåste för straff. I den situationen fick Lagerblom sin andra varning och Lahti fick avsluta med tio man. Men trots manfallet var det Lahti som pressade på för en kvittering och bland annat dansade bollen på linjen efter en stolpträff innan Oskari Forsman fick tag på den.

Sett över hela matchen vann IFK rättvist, dom ägde första halvleken och skapade minst sex chanser som var värda ett bättre öde. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, men IFK var det mer initiativrika laget fram tills målet.
Nye mittbacken Rick Ketting visade sig vara mycket följsam i det defensiva arbetet och även bra på huvudet. Mittfältaren Robert Crawford gjorde en jättematch på mitten och lugnade ner när det behövdes och samlade upp mycket bollar till IFK:s fördel.

IFK har nu fyra poäng och ligger trea i tabellen och nästa match i cupen är om två veckor mot Honka i Esbo.

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.