Publicerad: söndag, 10 februari, 2019 - 20:53Uppdaterad: söndag, 10 februari, 2019 - 23:02
  • Robert Crawford(nr 8) och nye mittbacken Rick Ketting var mycket bra. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann över Lahti

IFK Mariehamn vann med 1-0 över FC Lahti gruppspelet i finländska cupen efter en dramatisk avslutning på matchen.

Robin Sid gjorde målet från straffpunkten med 15 minuter kvar av matchen efter Pekka Lagerblom i Lahti drog ner Tarik Hamza och domaren blåste för straff. I den situationen fick Lagerblom sin andra varning och Lahti fick avsluta med tio man. Men trots manfallet var det Lahti som pressade på för en kvittering och bland annat dansade bollen på linjen efter en stolpträff innan Oskari Forsman fick tag på den.

Sett över hela matchen vann IFK rättvist, dom ägde första halvleken och skapade minst sex chanser som var värda ett bättre öde. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, men IFK var det mer initiativrika laget fram tills målet.
Nye mittbacken Rick Ketting visade sig vara mycket följsam i det defensiva arbetet och även bra på huvudet. Mittfältaren Robert Crawford gjorde en jättematch på mitten och lugnade ner när det behövdes och samlade upp mycket bollar till IFK:s fördel.

IFK har nu fyra poäng och ligger trea i tabellen och nästa match i cupen är om två veckor mot Honka i Esbo.