• Robert Crawford(nr 8) och nye mittbacken Rick Ketting var mycket bra. Foto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson
Robert Crawford och Rick Ketting (OBS på engelska)
Publicerad: söndag, 10 februari, 2019 - 20:53, uppdaterad: söndag, 10 februari, 2019 - 23:02

IFK vann över Lahti

IFK Mariehamn vann med 1-0 över FC Lahti gruppspelet i finländska cupen efter en dramatisk avslutning på matchen.

Robin Sid gjorde målet från straffpunkten med 15 minuter kvar av matchen efter Pekka Lagerblom i Lahti drog ner Tarik Hamza och domaren blåste för straff. I den situationen fick Lagerblom sin andra varning och Lahti fick avsluta med tio man. Men trots manfallet var det Lahti som pressade på för en kvittering och bland annat dansade bollen på linjen efter en stolpträff innan Oskari Forsman fick tag på den.

Sett över hela matchen vann IFK rättvist, dom ägde första halvleken och skapade minst sex chanser som var värda ett bättre öde. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, men IFK var det mer initiativrika laget fram tills målet.
Nye mittbacken Rick Ketting visade sig vara mycket följsam i det defensiva arbetet och även bra på huvudet. Mittfältaren Robert Crawford gjorde en jättematch på mitten och lugnade ner när det behövdes och samlade upp mycket bollar till IFK:s fördel.

IFK har nu fyra poäng och ligger trea i tabellen och nästa match i cupen är om två veckor mot Honka i Esbo.

Fler Sport

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Holmström 41:a i Levi

När långloppscupen på skidor hade säsongsavslutning med loppet Ylläs-Levi över 70 km kom Isac Holmström på 41:a plats, vilket är den bästa noteringen han gjort i långloppscupen.

Welin vann GP-finalen

Oskar Welin vann årets Grand Prix-serie efter att bland annat ha slagit 300 poäng i en serie i finalen.

Sandholm dubbel ÅM-mästare

När åländska mästerskapen i badminton avgjordes i Godbyhallen idag lördag blev Mikael Sandholm dubbel mästare, han vann både i singel och i dubbel.

Första segern för ÅU

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Chibisov klar för FC Åland

Fotboll: FC Åland har gjort klart med ryske Sergei Chibisov fram till juli, men det finns möjligheter till en förlängning för resten av säsongen.

IFK möter VPS i cupen

Semifinalerna i finländska cupen för herrar lottades ikväll och IFK Mariehamn möter VPS i Vasa.

Tung förlust för IFK i premiären

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

Fritjof Fagerlund 24:a i Wien marathon

Fritjof Fagerlund slutade på 24:e plats och på första plats i sin åldersklass H45 i Wien martahon under söndagen.