Publicerad: onsdag, 29 augusti, 2018 - 20:38Uppdaterad: torsdag, 30 augusti, 2018 - 06:41

IFK vann över Ilves

IFK Mariehamn gjorde kanske sin bästa match för säsongen när dom vann över Ilves i Tammerfors på onsdagskvällen. Stor matchhjälte blev Simon Silverholt som gjorde båda målen när IFK vann med 2-1.

IFK spelade bra och hade ett visst övertag i den första halvleken. Den andra började ändå i moll för IFK, hemmalaget tog ledningen efter Hamed Coulibaly halkat och Ilari Mettäla fri kunde göra 1-0. Men IFK gav inte upp och i den 60:e minuten kom Silverholt fri i dålig vinkel och lyckades lyfta in bollen i mål. Med knappa tio minuter kvar av matchen fick Silverholt skottläge igen, den här gången från höger i straffområdet och han skruvade in bollen bakom Ilves-målvakten.

IFK skapade nu lite andrum i bottenstriden, nu har alla lag i nedre regionen av tabellen spelat 25 matcher och IFK ligger på tionde plats med 23 poäng. TPS på kvalplats har 19 poäng och Kemi på nedflyttningsplats har 18 poäng. Placeringen före IFK innehas av SJK med 24 poäng.
På söndag möts IFK och Ilves igen, men då i Mariehamn.