Publicerad: lördag, 16 oktober, 2021 - 19:44Uppdaterad: söndag, 17 oktober, 2021 - 16:32
  • Elias Mastokangas gjorde första målet i matchen. Arkivfoto.

IFK vann mot Oulu

Fotboll: IFK Mariehamn bortabesegrade AC Oulu med 2-1 under lördagen och tog en stort kliv närmare ett förnyat liagkontrakt.

Elias Mastokangas gav IFK ledningen i den 18:e minuten. Emile Tendeng slog inlägget från högerkanten som Mastokangas mötte med fart inne i straffområdet. Nicken var välplacerad och gick via målvaktens högra stolpen in i mål.

Vahid Hambo ökade på till 2-0 i den 65:e minuten Återigen var det Tendeng som stod för assisten, när han friställde Hambo inne i straffområdet som fick gott om tid på sig att placera in bollen bredvid målvakten.

Att Nikolas Saira reducerade i den 84:e minuten räckte inte för hemmalaget som var i akut behov av poäng för att undkomma kvalplatsen.

IFK avancerade till nionde plats i och med segern och har nu ett betryggande avstånd på åtta poäng ned till kvalplatsen när det återstår nio poäng att spela om.