Publicerad: onsdag, 5 augusti, 2020 - 20:22Uppdaterad: onsdag, 5 augusti, 2020 - 21:38
  • Albion Ademi har just avlossat skottet som blev 1-0. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann hemma

IFK Mariehamn lyckades vinna för första gången på WHA den här säsongen i fotbollsligan när serieledarna FC Inter besegrades med 2-0.

IFK gjorde taktiskt en perfekt match och styrde undan Inters anfallsspel. IFK sjönk hem en bit och tog emot Inter på egen planhalva. När sen lägen erbjöds anföll IFK med fart. Så skedde efter 12 minuter när Albion Ademi satte fart från egen planhalva och avancerade framåt. Vid straffområdet sköt han och 1-0 var ett  faktum. I den första halvleken hade IFK ytterligare två farliga chanser, medan Inter hade svårt att skapa lägen.

I den andra halvleken såg matchbilden likadan ut och i den 72:a minuten sköt Peter Makrillos från cirka 20 meter och Inters målvakt släppte in bollen under sig och det var 2-0. Efter det hade Inter ett par farliga lägen som Oskari Forsman i IFK-målet gjorde fantastiska räddningar på.
IFK klättrar till sjunde plats i tabellen med åtta poäng. Nästa match spelar IFK i Rovaniemi på söndag när RoPS står för motståndet.