Publicerad: söndag, 24 januari, 2021 - 20:33
  • Elias Mastokangas gjorde två mål. Foto: Owe Sjöblom
  • Joel Mattsson är tillbaka i den grönvita tröjan och fick spela i anfallet. Foto: Owe Sjöblom
  • Calle Svensson gjorde sin första match för IFK. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann första träningsmatchen

IFK Mariehamn vann årets första träningsmatch när division 2-laget Pargas IF besegrades med 4-0 på WHA på söndagskvällen.

Mittbacken Frankline Okoye gjorde den första halvlekens enda mål redan efter fem minuter när han nickade in en hörna slagen av Elias Mastokangas. Och just Mastokangas ökade på ledningen sex minuter in i den andra halvleken när han slog en frispark från cirka 20 meter ribba in. Med en dryg kvart kvar att spela gjorde Muhamed Tehe Olawale 3-0 och Mastokangas fastställde slutresultatet med någon minut kvar att spela.

Matchens behållning var Elias Mastokangas som spelade till höger på mittfältet, han var kreativ och insatsen lovar gott inför framtiden.

Nästa helg spelar IFK sin nästa träningsmatch och då kommer division 1-laget Ekenäs IF på besök till Mariehamn.