Publicerad: söndag, 28 januari, 2018 - 21:09
  • Thomas Mäkinen nickade in två mål. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann i cupen igen

IFK Mariehamn över division 1-laget Klubi 04 med 4-2 i Eckeröhallen i finska cupens gruppspel och har nu sex poäng efter två matcher.

IFK fick en drömöppning när Amos Ekhalie gjorde 1-0 redan efter en dryg minut. Efter en kvart nickade Thomas Mäkinen in en hörna slagen av Niklas Maripuu och allt såg tryggt och bra ut. Men efter ytterligare en kvart fick Klubi 04 en straff och den förvaltades på bästa sätt för Helsingfors-laget. Innan halvleken var slut fick de 432 i publiken se ytterligare två mål, Maripuu hittade rätt från drygt 20 meter och ökade på IFK:s ledning, men minuten efter slarvade grönvitt i försvaret och Klubi reducerade igen. Spelmässigt sjönk kvaliteten i den andra halvleken, men IFK ökade på till 4-2 och än en gång var det Mäkinen som nickade in fast situation, den här gången en fripark från Dylan Murnane.
Sammantaget så gjorde IFK en rätt så bra första halvlek, men slarvade lite för mycket defensivt. I den andra halvleken hade IFK svårt att få igång sitt eget spel. Provspelande fransmannen Ben Sangaré fick 25 minuter på yttermittfältet utan att lämna några större avtryck.