Publicerad: lördag, 20 april, 2019 - 16:28Uppdaterad: lördag, 20 april, 2019 - 19:32
  • IFK fick segerjubla i hemmapremiären.
  • Robert Crawford blev utvisad efter en hög spark som tog i en motståndares huvud.
  • IFK:s måljubel i slutet av första halvlek.

IFK vann 2-0 mot RoPS trots tidig utvisning

Fotboll. IFK Mariehamn vann hemmapremiären mot RoPS trots att man tidigt fått Robert Crawford utvisad.

Det var i den 26:e minuten som Crawford åkte ut efter att han fick rött kort direkt då han oturligt träffade Atte Sihvonen i huvudet med en hög spark. Trots att IFK sedan spelade med en man mindre skapade inte RoPS några riktiga farligheter. I stället lyckades IFK göra 1-0 i första halvleks sista sekunder, då man fick en frispark precis vid straffområdeslinjen och Rick Ketting satte bollen i mål.

I andra halvlekens 66:e minut utökade IFK ledningen till 2-0 då Dylan Murnane skruvade en hörna direkt i mål. Fler mål blev det inte och IFK kan fira påsk med tre nya fina poäng.

Ett smolk i glädjebägaren var dock att Gustav Backaliden byttes ut skadad. Han befaras ha ett benbrott i armen.

Så spelade IFK: Oskari Forsman – Dylan Murnane, Rick Ketting, Robin Buwalda, Aapo Mäenpää – Gustaf Backaliden (Riku Sjöroos) 63', Daniel Sjölund, Robert Crawford – Robin Sid (Tarik Hamza) 90', Aristote Mboma, Hampus Lönn (Amos Ekhalie) 84'.