• IFK fick segerjubla i hemmapremiären.
  • Robert Crawford blev utvisad efter en hög spark som tog i en motståndares huvud.
  • IFK:s måljubel i slutet av första halvlek.
Daniel "Daja" Sjölund var trött men glad efter segern inför hemmapubliken:
Målskytten Rick Ketting hyllade sina lagkamrater efter segern (på engelska):
Tränaren Peter Lundberg ger sin syn på matchen mot RoPS:
Publicerad: lördag, 20 april, 2019 - 16:28, uppdaterad: lördag, 20 april, 2019 - 19:32

IFK vann 2-0 mot RoPS trots tidig utvisning

Fotboll. IFK Mariehamn vann hemmapremiären mot RoPS trots att man tidigt fått Robert Crawford utvisad.

Det var i den 26:e minuten som Crawford åkte ut efter att han fick rött kort direkt då han oturligt träffade Atte Sihvonen i huvudet med en hög spark. Trots att IFK sedan spelade med en man mindre skapade inte RoPS några riktiga farligheter. I stället lyckades IFK göra 1-0 i första halvleks sista sekunder, då man fick en frispark precis vid straffområdeslinjen och Rick Ketting satte bollen i mål.

I andra halvlekens 66:e minut utökade IFK ledningen till 2-0 då Dylan Murnane skruvade en hörna direkt i mål. Fler mål blev det inte och IFK kan fira påsk med tre nya fina poäng.

Ett smolk i glädjebägaren var dock att Gustav Backaliden byttes ut skadad. Han befaras ha ett benbrott i armen.

Så spelade IFK: Oskari Forsman – Dylan Murnane, Rick Ketting, Robin Buwalda, Aapo Mäenpää – Gustaf Backaliden (Riku Sjöroos) 63', Daniel Sjölund, Robert Crawford – Robin Sid (Tarik Hamza) 90', Aristote Mboma, Hampus Lönn (Amos Ekhalie) 84'.

Fler Sport

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.

FC Åland besegrade serieledarna

I division tre välkomnade FC Åland serieledarna Peimari UTD. Matchen fick en pangstart med två mål av bröderna Amani innan Boman lyckades att trycka in slutresultatet i andra halvlek.

Ilves vann cupfinalen med 2-0

Rick Ketting direkt efter slutsignalen i cupförlusten mot Ilves (intervjun är på engelska)
Fotboll: Ilves vann finalen i Finlands Cup med 2-0 över IFK Mariehamn. Storpubliken i Mariehamn fick se ett grönvitt nederlag i klubbens andra cupfinal i historien.

Inga taktiska överraskningar inför cupfinalen

Peter Lundberg och Robin Sid inför cupfinalen:
Det är en cupfinal som stundar på WHA. Imorgon klockan 16 välkommnar IFK Mariehamn Ilves till vad på förhand har utmålats som en publikfest.