Publicerad: söndag, 19 januari, 2020 - 23:05
  • Joel Karlström längst till höger gjorde IFK:s andra mål och Maximo Tolonen i mitten gjorde det första. Albion Ademi hotade ofta i anfallet men gjorde inget mål.
  • IFK:s nya spelare Frans Grönlund spelade för PIF ifjol, nu ställdes han emot sitt gamla lag.

IFK vände och vann i träningsmatch

Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

I första halvlek hade IFK många chanser men avsluten var inte tillräckligt vassa för att spräcka nollan. I andra halvlek började PIF bra och man gjorde också matchens första mål när Behar Cimili gjorde 1-0 på en hörna i den 69:e minuten. I den 76:e minuten kvitterade IFK genom Maximo Tolonen och på stopptid gjorde sedan Joel Karlström 2-1 vilket blev slutresultatet.

- Vi hade ett extremt fokus på att störa Pargas uppbyggnadsspel idag och stundtals tycker jag vi klarade det bra, säger tränaren Lukas Syberyjski.

Han tillägger att IFK gav tillbaka bollen för lätt när man väl vunnit den, och han konstaterar att man kom till många chanser men att man inte lyckades förvalta dem tillräckligt bra.

Anfallaren Aramis Kovzine provspelade för IFK i matchen och Syberyjski säger att han behöver se den videofilmade träningsmatchen igen innan han ger sitt omdöme om spelaren.