• Joel Karlström längst till höger gjorde IFK:s andra mål och Maximo Tolonen i mitten gjorde det första. Albion Ademi hotade ofta i anfallet men gjorde inget mål.
  • IFK:s nya spelare Frans Grönlund spelade för PIF ifjol, nu ställdes han emot sitt gamla lag.
Tränaren Lukas Syberyjski om vad man fokuserade på i träningsmatchen mot PIF:
IFK:s nya spelare Frans Grönlund fick möta sitt gamla lag PIF:
Publicerad: söndag, 19 januari, 2020 - 23:05

IFK vände och vann i träningsmatch

Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

I första halvlek hade IFK många chanser men avsluten var inte tillräckligt vassa för att spräcka nollan. I andra halvlek började PIF bra och man gjorde också matchens första mål när Behar Cimili gjorde 1-0 på en hörna i den 69:e minuten. I den 76:e minuten kvitterade IFK genom Maximo Tolonen och på stopptid gjorde sedan Joel Karlström 2-1 vilket blev slutresultatet.

- Vi hade ett extremt fokus på att störa Pargas uppbyggnadsspel idag och stundtals tycker jag vi klarade det bra, säger tränaren Lukas Syberyjski.

Han tillägger att IFK gav tillbaka bollen för lätt när man väl vunnit den, och han konstaterar att man kom till många chanser men att man inte lyckades förvalta dem tillräckligt bra.

Anfallaren Aramis Kovzine provspelade för IFK i matchen och Syberyjski säger att han behöver se den videofilmade träningsmatchen igen innan han ger sitt omdöme om spelaren.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.