Publicerad: måndag, 13 juni, 2022 - 22:31Uppdaterad: tisdag, 14 juni, 2022 - 12:50
  • IFK-tränaren Daniel Norrmén var besviken efter matchen. Foto: Rasmus Karlsson

IFK ute ur cupen efter straffar

IFK Mariehamns fotbollsherrar är utslagna ur Finlands Cup då man förlorade mot Helsingfors IFK inför 1315 åskådare på WHA.

Matchen var bara drygt två minuter gammal då Jani Bäckman slog in ledningsmålet för HIFK i samband med en hörna.

IFK Mariehamn styrde stora delar av matchen och hade en rad chanser i den fösta halvleken. Kvitteringsmålet kom dock i den andra halvleken, då John Owoeri slog in 1-1 vid 55 spelade minuter.

Under resten av ordinarie tid var det IFK Mariehamn som stod för merparten av anfallen, men efter 90 minuter var det ännu oavgjort. Matchen gick direkt till straffar efter full tid och hemmalaget inledde straffsparkarna. IFK Mariehamns Yanga Baliso och Robin Sid gjorde mål på sina straffar, medan Felipe och Vahid Hambo missade sina. HIFK gjorde mål på alla fyra straffar och avancerade därmed i Finlands Cup.

IFK-tränaren Daniel Norrmén var besviken efter matchen.

- Det är hemskt att vi går härifrån och förlorar på straffar. Det är nästan spel på ett mål i 90 minuter och vi är så mycket bättre än dem, säger han.

IFK Mariehamn spelar nästa match på lördag då man reser till Valkeakoski för att möta FC Haka.