Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2023 - 21:12Uppdaterad: fredag, 22 september, 2023 - 21:12

IFK tog ett stadigare grepp om halmstrået – nu två poäng från kvalplats

IFK Mariehamn tog tre livsviktiga poäng i kampen om fortsatt ligaexistens när laget vann med 2-1 (1-1) mot FC Haka på fredagskvällen. 
- Det är kniven mot strupen nu varje match och nu är det bara att ta med de här tre poängen och börja fokusera på nästa match, säger Albin Granlund.

Det blev ett drama på Wiklöf Holding Arena under fredagen där IFK Mariehamn tog ledningen genom Albin Granlund redan i den femte minuten när han pangade in bollen från distans.

Bortalaget tog över matchbilden och oroade några gånger via fasta situationer. Det var också på en fast situation som kvitteringen skulle komma, Maissa Fall kunde knäa bollen mot mål i samband med en hörna och bollen var bara centimeter över mållinjen när Albin Granlund förgäves rensade bort den.
Kort efter målet hade Haka både en boll i stolpen och en i ribban men ställningen var oavgjord i paus.

IFK inledde andra halvlek på samma sätt som den första, med mål. Aly Ndom satte en djupledsboll till Olawale Tehe som hittade en helt fristående Tuco som rullade in 2-1.

Efter målet tog Haka över mer och mer. IFK-målvakten Elmo Henriksson räddade med knäna efter en nick från nära håll, Maissa Fall avslutade längs med IFK:s mållinje och i slutskedet av matchen gjorde Henriksson på nytt en benparad på mållinjen där han räddade ett givet mål. Haka hade även ett mål bortdömt på en hörna men IFK red ut stormen och tog tre viktiga poäng.
- Vi hade marginalerna med oss i dag. I det långa loppet känns det rättvist och logiskt att vi får något med oss, säger Albin Granlund.

Under fredagskvällen slog Ilves KTP med 3-0 vilket innebär att IFK nu är två poäng efter KTP som ligger på kvalplats. På onsdag väntar ny match när IFK möter Ilves på bortaplan.
- Vi skulle få njuta av segern nu ikväll och imorgon på morgonen men sen är det träning och då tittar vi framåt sa Jimmy (Wargh) efter matchen, säger Albin Granlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »