Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 juni, 2023 - 20:10
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

IFK tog sig till kvartsfinal i cupen

IFK Mariehamn vann åttondelsfinalen mot division 2-laget Vasa IFK på bortaplan med 1-0.

Det var varken effektivt eller imponerande, men IFK gjorde vad som krävdes för att vinna cupmatchen i Vasa. IFK har haft ledigt några dagar eftersom ligan har haft uppehåll på grund av landslagsmatcher och laget återsamlades i söndags. Förhoppningen inför cupmatchen från många runt IFK var nog att det skulle vara ett lag med glöd och där ledigheten kunde ha gjort lite gott efter tre raka förluster i ligan. Men tyvärr fanns inte mycket spår av det.

Tuco gjorde segermålet när han nickade in bollen efter ett inlägg av Leo Andersson. Utöver det var IFK väldigt uddlösa framåt och skapade knappt några chanser att räkna med. Bakåt spelade IFK stabilt och läta inte Vasa IFK komma i närheten av Otto Hautamo i IFK-målet.

Nu blir det kvartsfinal mot KuPS som vann sin match mot Helsingfors IFK med 1-0. Den spelas den 5 juli och då blir det hemmamarch för IFK:s del, den första hemmamatchen i cupen i år. Men före det ska lagen mötas i Kuopio, för nästa match i ligan är mot just KuPS och den spelas på tisdag den 27 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »