Publicerad: lördag, 29 september, 2018 - 18:55Uppdaterad: lördag, 29 september, 2018 - 21:14
  • Simon SIiverholt gjorde sitt sjätte ligamål för IFK. Arkivfoto.

IFK tog en poäng mot FC Inter

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 mot FC Inter i lördagens match i Åbo i herrarnas fotbollsliga. Simon Silverholt gjorde IFK:s mål.

Efter en relatvit händelsefattig första halvlek så var det Inters Albion Ademin som bröt dödläget i matchen. I den 48:e minuten fintade han till sig ett skottläge vid straffområdesgränsen. Ett avslut med vänsterfoten som inte såg otagbart ut, men som ändå gick via IFK-målvakten Igor Levchenkos händer och in i mål.

En kvart senare fick Simon Silverholt ett gyllene läge att kvittera i en rörig situation inne i Inters straffområde. Men Inter-målvakten Henrik Moisander fick fingertopparna på bollen och styrde avslutet över ribban.

Ytterligare en kvart senare fick Silverholt sin revansch. Med fart drev han bollen in i Inters straffområde, snubblade nästan, men lyckades fläka sig fram för ett avslut med vänsterfoten. Bollen gick i en hög båge över Inter-målvakten och letade sig in via stolpen. Några fler heta målchanser bjöds det inte på.

Poängen innebär att IFK skaffar sig två poängs försprång ned till TPS på kvalplats. TPS spelar under söndagen borta mot FC Lahti och kan vid seger passera IFK i tabellen.

- Självklart är det en viktigt enpoängare, spelet var inte alls som vi ville idag, det var ingen som riktigt vågade där ute, så vi får vara nöjda med en poäng, sa Simon Silverholt till ruutu.fi efteråt.