• Simon SIiverholt gjorde sitt sjätte ligamål för IFK. Arkivfoto.
Tränare Peter Lundberg tycker till om matchen.
Publicerad: lördag, 29 september, 2018 - 18:55, uppdaterad: lördag, 29 september, 2018 - 21:14

IFK tog en poäng mot FC Inter

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 mot FC Inter i lördagens match i Åbo i herrarnas fotbollsliga. Simon Silverholt gjorde IFK:s mål.

Efter en relatvit händelsefattig första halvlek så var det Inters Albion Ademin som bröt dödläget i matchen. I den 48:e minuten fintade han till sig ett skottläge vid straffområdesgränsen. Ett avslut med vänsterfoten som inte såg otagbart ut, men som ändå gick via IFK-målvakten Igor Levchenkos händer och in i mål.

En kvart senare fick Simon Silverholt ett gyllene läge att kvittera i en rörig situation inne i Inters straffområde. Men Inter-målvakten Henrik Moisander fick fingertopparna på bollen och styrde avslutet över ribban.

Ytterligare en kvart senare fick Silverholt sin revansch. Med fart drev han bollen in i Inters straffområde, snubblade nästan, men lyckades fläka sig fram för ett avslut med vänsterfoten. Bollen gick i en hög båge över Inter-målvakten och letade sig in via stolpen. Några fler heta målchanser bjöds det inte på.

Poängen innebär att IFK skaffar sig två poängs försprång ned till TPS på kvalplats. TPS spelar under söndagen borta mot FC Lahti och kan vid seger passera IFK i tabellen.

- Självklart är det en viktigt enpoängare, spelet var inte alls som vi ville idag, det var ingen som riktigt vågade där ute, så vi får vara nöjda med en poäng, sa Simon Silverholt till ruutu.fi efteråt.

Fler Sport

Fellmans Finland 15:e i EM-stafett

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman körde andra sträckan när Finland blev 15:e i en mixedstafett i IBU-EM i Vitryssland i går.

Blomqvist vann ÅM i luftpistol

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skytte. Fredrik Blomqvist vann ÅM i luftpistol som sköts i Bredmo i går. Hans resultat i finalen som sköts enligt utslagsmodell blev 225,9, tvåa blev Victor Erikslund med resultatet 220,1 och trea blev Cecilia Lund med resultatet 196,9.

Damernas fotbollsliga har fått ett nytt namn

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har damernas fotbollsliga fått ett nytt namn. På finska har ligan tidigare hetat Naisten liiga och det nya namnet blir Kansallinen Liiga.

94:e plats för Fellman i supersprinten

Nyhetsnotisen i ljudformat
I vitryska Minsk slutade Jenny Fellman på en 94:e plats i kvalet till damernas supersprint under eftermiddagen.

Ellqvist ny klubbdirektör på Ålands golfklubb

Ellqvist ny klubbdirektör på Ålands golfklubb (från Åland idag)
Peter Ellqvist har rekryterats som ny klubbdirektör till Ålands golfklubb. Ellqvist har erfarenhet av rollen som klubbdirektör då han tidigare haft den rollen för tre svenska golfklubbar. Han har varit verksam inom Svenska Golfförbundet och även varit chef för golfresearrangörer.

Engman tillbaka i landslaget

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I går presenterades landslagstruppen som ska spela Cyprus Cup i början av mars och Adelina Engman gör comeback i den blåvita tröjan.

IFK hockey trillar till fyran

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamns ishockeylag trillar till division 4, det stod klart i går kväll efter att Farsta vann sin avslutande match.

Ledare stängs av från uppdrag inom innebandyförbundet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I går beslöt Ålands innebandyförbunds domar- och disciplinkommitté (DDK) att stänga av den ledare som efter en match i Baltichallen den 12 februari verbalt attackerat en ung domare.

Även Damernas liga i Ruutu

Även Damernas liga i Ruutu (från Åland idag)
I dag blev det klart att alla matcher i Damernas liga ska visas på nätkanalen Ruutu.