• Simon SIiverholt gjorde sitt sjätte ligamål för IFK. Arkivfoto.
Tränare Peter Lundberg tycker till om matchen.
Publicerad: lördag, 29 september, 2018 - 18:55, uppdaterad: lördag, 29 september, 2018 - 21:14

IFK tog en poäng mot FC Inter

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 mot FC Inter i lördagens match i Åbo i herrarnas fotbollsliga. Simon Silverholt gjorde IFK:s mål.

Efter en relatvit händelsefattig första halvlek så var det Inters Albion Ademin som bröt dödläget i matchen. I den 48:e minuten fintade han till sig ett skottläge vid straffområdesgränsen. Ett avslut med vänsterfoten som inte såg otagbart ut, men som ändå gick via IFK-målvakten Igor Levchenkos händer och in i mål.

En kvart senare fick Simon Silverholt ett gyllene läge att kvittera i en rörig situation inne i Inters straffområde. Men Inter-målvakten Henrik Moisander fick fingertopparna på bollen och styrde avslutet över ribban.

Ytterligare en kvart senare fick Silverholt sin revansch. Med fart drev han bollen in i Inters straffområde, snubblade nästan, men lyckades fläka sig fram för ett avslut med vänsterfoten. Bollen gick i en hög båge över Inter-målvakten och letade sig in via stolpen. Några fler heta målchanser bjöds det inte på.

Poängen innebär att IFK skaffar sig två poängs försprång ned till TPS på kvalplats. TPS spelar under söndagen borta mot FC Lahti och kan vid seger passera IFK i tabellen.

- Självklart är det en viktigt enpoängare, spelet var inte alls som vi ville idag, det var ingen som riktigt vågade där ute, så vi får vara nöjda med en poäng, sa Simon Silverholt till ruutu.fi efteråt.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.