Publicerad: lördag, 27 maj, 2023 - 21:11
  • IFK fick någon hörna i den första halvleken. Foto: Owe Sjöblom

IFK tog en poäng av HJK

IFK Mariehamn höll nollan för första gången den här säsongen i fotbollsligan när de spelade oavgjort 0-0 hemma mot HJK inför 1 208 åskådare.

IFK gjorde en mycket bra defensiv insats och i målet fick Otto Hautamo göra debut i ligan med att hålla nollan. Däremot hände det inte så mycket framåt de gånger IFK försökte komma till anfall.

Sett till hela matchen var det HJK som hade mest boll och IFK försvarade, vilket de gjorde bra. HJK skapade egentligen väldigt lite chanser sett till hur mycket boll de hade.
I den första halvleken kunde IFK sticka upp lite nu och då, men de hade svårt att etablera något anfallsspel. I den andra halvleken var spelet nästan hela tiden på IFK:s planhalva, men med stort hjärta lyckades IFK bärga en poäng.

Med fem minuter kvar av den första halvleken måste Jamie Hopcutt byta efter en sträckning i baksida lår. Däremot kunde assisterande tränare Jimmy Wargh berätta efter matchen att flera av de andra spelarna som är på skadelistan har kunnat börja träna lite och bland annat Alavaro Ngamba är troligtvis tillbaka till cupmatchen på onsdag som väntar härnäst.

I och med poängen lämnade IFK jumboplatsen och är nu på tionde plats med sex poäng. Men samtliga tre lag på de tre sista platserna har sex poäng. Nästa match i ligan är i Ulåeborg mot AC Oulu inkommande lördag.