Publicerad: söndag, 29 april, 2018 - 20:04Uppdaterad: måndag, 30 april, 2018 - 08:26

IFK tog första segern

Fotboll. IFK Mariehamn tog säsongens första ligaseger när man slog PS Kemi med 3-2 på söndagen.

Segern kom efter många om och men. IFK tog tidigt ledningen genom Kristian Kojola på en hörna, men 23 minuter in i matchen kvitterade Aliyu Abubakr från 16-meterslinjen, ett skott som IFK-målvakten Marc Nordqvist var på men som han styrde in i eget mål. I den 65:e minuten gick sedan Kemi upp i 2-1-ledning då IFK tappade bollen på egen planhalva och Keaton Isaksson kunde avancera framåt och skjuta via Ivan Tamomirovic i mål.

IFK lyckades dock ta sig tillbaka och efter ett anfall längs vänsterkanten slog Simon Silverholt ett inlägg som landade hos Pontus Åsbrink på högerkanten, Åsbrink spelade bakåt till Robin Sid och han skruvade bollen i mål. Med bara två minuter kvar av ordinarie tid vaskade IFK sedan fram en hörna som nickades undan och landade i fötterna på Robin Sid. Han sköt via Ivan Tatomirovic och 3-2 var ett faktum.

IFK:s tränare Peter Lundberg säger att segern var viktig för IFK:s självförtroende, och han tycker att resultatet var rättvist då han anser att IFK var det bättre laget sett över 90 minuter.

- Det är klart att vi inte vill släppa in två mål men jag tycker det är starkt att vi tar oss tillbaka och vinner matchen, säger han.

IFK har nu fyra poäng och man ligger tia i tabellen. Redan på torsdag spelar man nästa match, då mot TPS på hemmaplan. TPS ligger nia med lika många poäng som IFK, men med en match mindre spelad. Lundberg säger att han flyttar fokus och börjar förbereda sig inför den matchen redan på tåget hem från Rovaniemi, och med lite tur kan också Gabriel Petrovic vara spelklar till den matchen.