Publicerad: måndag, 14 september, 2020 - 20:08Uppdaterad: tisdag, 15 september, 2020 - 07:52

IFK tappade segern

IFK Mariehamn hade segern som i en liten ask mot TPS i fotbollsligan i Åbo, men glömde att stänga locket och det blev förlorade poäng i stället.

Matchen slutade 1-1 efter att IFK hade initiativet och chanserna under i stort sett hela matchen. Den första halvleken slutade mållös, men IFK hade tre gyllene lägen att ta ledningen. Ett skott i ribban och två skott rakt på TPS-målvakten Jere Koponen.

I den andra halvleken var matchbilden den samma, IFK var spelförande och bestämde allt på planen. Efter en dryg timme blev nyförvärvet Saku Ylätupa utbytt mot Dmytro Bilonog som var på planen i sju minuter och sen gav han IFK ledningen. Efter det fortsatte IFK att kontrollera matchen, men med drygt fem minuter kvar slarvade IFK mitt på planen och Tehe Olawale kunde rinna igenom och kvitterade för hemmalaget. Det var TPS enda riktiga chans på hela matchen.

IFK passerade både Ilves och FC Lahti i tabellen och är nu på sjätte plats med 19 poäng. Inkommande lördag är det bortamatch igen och då väntar Joel Mattssons Helsingfors IFK.