Publicerad: söndag, 16 februari, 2020 - 20:53
  • Serieledarna Waxholm åkte på en oväntad förlust. Arkivfoto.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Andreas Stenberg gav IFK ledningen i den första perioden. Benny Qvarfordt ökade på till 2-0 i den andra perioden innan gästerna kom ikapp. Men IFK fick sista ordet i mellanakten och Niklas Kerwien satte 3-2 före periodpausen.

Waxholm kvitterade ganska tidigt i den tredje perioden, men IFK vägrade vika ned sig och avgörandet kom med fem minuter kvar genom Robin Englund. Ett decimerat IFK kom ännu en gång till spel med endast två femmor och ytterligare tre spelare att rotera på. Insatsen vägde därmed ännu tyngre.

IFK ligger på kvalplats i fortsättningsserien. Segern gör dock att IFK skaffar sig ett försprång på tre poäng ned till nedflyttningsplats där FOC Farsta IF befinnner sig.