Publicerad: fredag, 10 mars, 2023 - 23:07Uppdaterad: lördag, 11 mars, 2023 - 15:28
  • Bild från Sportbladets sändning som kunde ses via Ålandstidningens hemsida.

IFK spelade oavgjort i Göteborg

IFK Mariehamn lyckades spela oavgjort 1-1 mot allsvenska IFK Göteborg på bortaplan.

IFK gjorde spelmässigt en stabil match och hade initiativet långa stunder under matchen. Men trots detta hade IFK svårt att skapa något framåt. Förutom målet hade IFK ett par långskott som med bättre lycka hade kunnat gå i mål.

Det var hemmalaget IFK Göteborg som tog ledningen efter 15 minuter genom Hussein Carneil. Men trots underläge höll IFK Mariehamn spelet uppe och som nämndes tidigare var bollen mycket hos det grönvita laget.

Men sju minuter kvar av ordinarie tid lyckades Jiri Nissinen snappa åt sig bollen i offensivt läge och fick till ett avslut som studsade till som kunde slå in kvitteringen i öppet mål.

Spelmässigt var den här matchen ett stort steg framåt jämfört med hur det såg ut många gånger i Ligacupen, men avsaknaden av effektivitet i närheten av motståndarens straffområde är fortfarande påtaglig.