• Arkivfoto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson ger sin syn på matchen.
Tränare Peter Lundberg ger sin syn på matchen.
Publicerad: söndag, 30 juni, 2019 - 19:24, uppdaterad: söndag, 30 juni, 2019 - 21:09

IFK spelade 2-2 mot Honka

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 2-2 mot FC Honka i söndagens match i herrarnas fotbollsliga. Efter fem raka förluster på WHA så var det en efterlängtad poäng för IFK som hämtade upp ett 0-2 underläge i matchen.

IFK var det lag som skapade mest i upptakten av den första halvleken. Bland annat Simon Silverholt hade två avslut tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. 20 minuter in i matchen så var det gästerna som började skapa. Joel Perovuo lossade två tunga skott som IFK-målvakten Oskari Forsman klarade och han räddades av ribban när Honkas spanske anfallare Suarez avslutade med pannan.

Men det var ändå Suarez som skulle ge gästerna ledningen. Efter en av många felpassningar i IFK:s speluppbyggnad på egen planhalva så straffades man till slut och Suarez kunde nicka in ledningsmålet i den 32:a minuten.

Honka gjorde även 2-0 innan halvleken var över. Planens andre spanjor Borjas Martin vallade in målet med en enkel bredsida efter en hörna, assisterad av Gideon Baah.

I den andra halvleken fick IFK en biljett tillbaka in i matchen när Keaton Isaksson fälldes i straffområdet och själv tog hand om straffen som han satte fram till 1-2 i den 62:a minuten.

I den 86:e minuten kom kvitteringen genom inhopparen Amos Ekhalie som tog hand om Isakssons passning och stod för ett välplacerat avslut från distans.

Fler Sport

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.

Ålands Radio direktsänder Idrottsgalan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag är det dags för den numera traditionella Idrottsgalan och i år hålls den för första gången i Alandica.

IFK inleder tävlingssäsongen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag inleder IFK Mariehamn tävlingssäsongen när dom möter FC Inter i Åbo.

Timorol vann i Gävle

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ulf Erikssons nya stjärnhäst Timorol vann ett travlopp över 2.140 meter i Gävle i går.