• Arkivfoto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson ger sin syn på matchen.
Tränare Peter Lundberg ger sin syn på matchen.
Publicerad: söndag, 30 juni, 2019 - 19:24, uppdaterad: söndag, 30 juni, 2019 - 21:09

IFK spelade 2-2 mot Honka

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 2-2 mot FC Honka i söndagens match i herrarnas fotbollsliga. Efter fem raka förluster på WHA så var det en efterlängtad poäng för IFK som hämtade upp ett 0-2 underläge i matchen.

IFK var det lag som skapade mest i upptakten av den första halvleken. Bland annat Simon Silverholt hade två avslut tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. 20 minuter in i matchen så var det gästerna som började skapa. Joel Perovuo lossade två tunga skott som IFK-målvakten Oskari Forsman klarade och han räddades av ribban när Honkas spanske anfallare Suarez avslutade med pannan.

Men det var ändå Suarez som skulle ge gästerna ledningen. Efter en av många felpassningar i IFK:s speluppbyggnad på egen planhalva så straffades man till slut och Suarez kunde nicka in ledningsmålet i den 32:a minuten.

Honka gjorde även 2-0 innan halvleken var över. Planens andre spanjor Borjas Martin vallade in målet med en enkel bredsida efter en hörna, assisterad av Gideon Baah.

I den andra halvleken fick IFK en biljett tillbaka in i matchen när Keaton Isaksson fälldes i straffområdet och själv tog hand om straffen som han satte fram till 1-2 i den 62:a minuten.

I den 86:e minuten kom kvitteringen genom inhopparen Amos Ekhalie som tog hand om Isakssons passning och stod för ett välplacerat avslut från distans.

Fler Sport

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.

EM-silver till Sandvik

Nyhetsnotisen i ljudformat
Marcela Sandvik lyfte hem ett silver vid EM i bänkpress med utrustning idag.

Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare

Lukas Syberyjski och Peter Mattsson
Fotboll: Ny huvudtränare för IFK Mariehamn är Lukas Syberyjski.