Publicerad: söndag, 30 juni, 2019 - 19:24Uppdaterad: söndag, 30 juni, 2019 - 21:09

IFK spelade 2-2 mot Honka

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 2-2 mot FC Honka i söndagens match i herrarnas fotbollsliga. Efter fem raka förluster på WHA så var det en efterlängtad poäng för IFK som hämtade upp ett 0-2 underläge i matchen.

IFK var det lag som skapade mest i upptakten av den första halvleken. Bland annat Simon Silverholt hade två avslut tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. 20 minuter in i matchen så var det gästerna som började skapa. Joel Perovuo lossade två tunga skott som IFK-målvakten Oskari Forsman klarade och han räddades av ribban när Honkas spanske anfallare Suarez avslutade med pannan.

Men det var ändå Suarez som skulle ge gästerna ledningen. Efter en av många felpassningar i IFK:s speluppbyggnad på egen planhalva så straffades man till slut och Suarez kunde nicka in ledningsmålet i den 32:a minuten.

Honka gjorde även 2-0 innan halvleken var över. Planens andre spanjor Borjas Martin vallade in målet med en enkel bredsida efter en hörna, assisterad av Gideon Baah.

I den andra halvleken fick IFK en biljett tillbaka in i matchen när Keaton Isaksson fälldes i straffområdet och själv tog hand om straffen som han satte fram till 1-2 i den 62:a minuten.

I den 86:e minuten kom kvitteringen genom inhopparen Amos Ekhalie som tog hand om Isakssons passning och stod för ett välplacerat avslut från distans.