• Arkivfoto: Owe Sjöblom
Keaton Isaksson ger sin syn på matchen.
Tränare Peter Lundberg ger sin syn på matchen.
Publicerad: söndag, 30 juni, 2019 - 19:24, uppdaterad: söndag, 30 juni, 2019 - 21:09

IFK spelade 2-2 mot Honka

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 2-2 mot FC Honka i söndagens match i herrarnas fotbollsliga. Efter fem raka förluster på WHA så var det en efterlängtad poäng för IFK som hämtade upp ett 0-2 underläge i matchen.

IFK var det lag som skapade mest i upptakten av den första halvleken. Bland annat Simon Silverholt hade två avslut tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. 20 minuter in i matchen så var det gästerna som började skapa. Joel Perovuo lossade två tunga skott som IFK-målvakten Oskari Forsman klarade och han räddades av ribban när Honkas spanske anfallare Suarez avslutade med pannan.

Men det var ändå Suarez som skulle ge gästerna ledningen. Efter en av många felpassningar i IFK:s speluppbyggnad på egen planhalva så straffades man till slut och Suarez kunde nicka in ledningsmålet i den 32:a minuten.

Honka gjorde även 2-0 innan halvleken var över. Planens andre spanjor Borjas Martin vallade in målet med en enkel bredsida efter en hörna, assisterad av Gideon Baah.

I den andra halvleken fick IFK en biljett tillbaka in i matchen när Keaton Isaksson fälldes i straffområdet och själv tog hand om straffen som han satte fram till 1-2 i den 62:a minuten.

I den 86:e minuten kom kvitteringen genom inhopparen Amos Ekhalie som tog hand om Isakssons passning och stod för ett välplacerat avslut från distans.

Fler Sport

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.

ÅSS på pallen i SM

ÅSS hade två lag på prispallen när öppna svenska mästerskapen i J/70 seglades i Karlstad i helgen.

Mållöst när Jomala IK tog emot serieledaren

Lagkapten Scott Beeks om matchen:
Jomala IK spelade 0-0 mot Peimari på Vikingavallen i finska division 3 för herrar under lördagen.

Uddamålsförlust för FC Åland

FC Åland föll med 0-1 på bortaplan mot PIF under lördagseftermiddagen i finska division 3 för herrar.