Publicerad: lördag, 29 februari, 2020 - 22:02Uppdaterad: söndag, 1 mars, 2020 - 14:13
  • Riku Sjöroos och de övriga i IFK Mariehamn hämtade upp ett tvåmålsunderläge. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålänningen Joel Mattsson i HIFK var besviken över att man tappade en tvåmålsledning. Foto: Malin Lundberg.

IFK snuvade HIFK på cupavancemang

Fotboll. Det såg länge ut som att IFK Mariehamn skulle förlora lördagens cupmatch mot Helsingfors IFK i Eckeröhallen. Men i slutet kom man tillbaka och resultatet blev 2-2.

IFK hade som bekant ingen chans att ta sig vidare från gruppspelet i Finlands cup när matchen mot HIFK blåstes igång på lördagen. HIFK däremot kunde ta sig vidare om de vann matchen, och gästerna såg också lite hungrigare ut. De hade några målchanser i den första halvleken, bland annat fick IFK-fostrade Joel Mattsson chansen att avsluta efter en snabb kontring redan i den 11:e minuten. Skottet var dock för tamt och inget problem för Grönvitts Oskari Forsman. IFK:s bästa chans i första halvlek var en frispark som Maximo Tolonen slog tätt över mål.

I andra halvlek dröjde det bara fem minuter innan HIFK tog ledningen. Efter ett inkast högt uppe på IFK:s planhalva och taffligt försvarspel i hemmalaget kunde HIFK:s Erikson Carlos avsluta i öppet mål. Och drygt en kvart senare spelade Joel Mattsson fram Jukka Halme till 2-0.

HIFK såg därmed ut att gå mot åttondelsfinal i cupen, men i den 81:a minuten fick IFK en hörna som slogs mot inbytte Yvan Yagan, och han dundrade distinkt bollen i mål. På stopptid lyckades IFK sedan skapa lite tryck framför gästernas mål och Maximo Tolonen kunde till slut sätta 2-2. Därmed går varken IFK Mariehamn eller Helsingfors IFK vidare i Finlands cup.