Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 januari, 2023 - 13:43Uppdaterad: fredag, 20 januari, 2023 - 13:20
  • Emmanuel Boahen t.v och Usman Suleman Hussein t.h. Foto: IFK Mariehamn

IFK skriver kontrakt med två spelare från Ghana

IFK Mariehamn har skrivit kontrakt med två spelare från Ghana och de är spelklara till lördagens första match i ligacupen.

Det rör sig om anfallaren Emmanuel Boahen som är född 2004 och mittfältaren Hussein Usman Suleman född 2002 som båda skrivit kontrakt till och med 2024 och med option för 2025.

Ålands Radio rapporterade tidigare i dag om att dessa spelare finns med på spelarlistan som IFK lämnat in inför matchen mot Honka på lördag.

Emmanuel Boahen är en ung anfallare som har meriter från Ghanas U17 och U20-landslag medan Hussein Usman Suleman är en defensiv mittfältare som också kan spela som mittback.

Båda spelarna har scoutats i förväg med hjälp av kontakter på plats i Ghana och med hjälp av videoupptagningar. Scouting och kontraktsdiskussioner har skett under hösten 2022, däremot har det tagit lång tid att få uppehållstillstånden klara så att de har kunnat resa hit skriver IFK på sociala medier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »