Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2022 - 17:21Uppdaterad: fredag, 21 januari, 2022 - 17:22
  • Mathias Kerwien är tillbaka i IFK för spel i allfyran.

IFK rivstartar spel i allfyran

Ishockey: I helgen spelar IFK Mariehamn sin första match i allfyran efter att inte ens ha kunna träna tillsammans i över en månads tid.

I går gav landskapsregeringen beskedet att det är möjligt för seniorlag i seriespel att träna och spela matcher från och med i dag fredag. Innebörden är att seniorer ska ha ett undantag från beslutet om att pausa all hobbyverksamhet inomhus fram till den 3 februari.

Det innebär att IFK Mariehamns hockeyherrar kommer att göra premiär i allfyran redan på söndag när laget tar emot Hallsta IK. Men matchen spelas utan publik.

För IFK Mariehamn innebär det här en rivstart på vårsäsongen, då det har då gått över en månad sedan laget spelade senaste seriematchen, och lika länge sedan laget hade en gemensam träning.

Tränare Tomas Storgård berättar att IFK under uppehållet har förstärkt truppen med Christoffer Holmström, Lucas Lindholm och Mathias Kerwien. Ännu är inte Otto Silfver och Pontus Nylén i spelskick.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »