Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 november, 2021 - 12:29Uppdaterad: torsdag, 18 november, 2021 - 17:42

IFK rekryterar målvakten Fillion

IFK rekryterar den kanadensiske målvakten Yann Fillion inför ligasäsongen 2022.
 

Yann Fillion är 25 år och är fostrad i Montreal. Han har sedan 2016 spelat i Europa med FC Zürich fram till 2019, och under den tiden också varit utlånad till bland andra FC Umeå, Ekenäs IF och norska Nest-Sotra.
Senaste säsong spelade han för AC Oulu.

Avtalet mellan Fillion och IFK är ettårigt med en option för ytterligare ett år.

-Vi behöver bygga en ny målvaktsbesättning och att vi nu har Yann kontrakterad är en bra första pusselbit att bygga vidare från. Han har ligarutin och är erfaren, och vi kommer ytterligare att komplettera truppen med två målvakter, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

-Jag är jätteglad att komma till IFK Mariehamn nästa säsong och att jag får möjlighet att spela för ett etablerat lag i Veikkausliiga. Det är ett perfekt steg i min karriär och jag ser fram emot att få börja träna med laget, kommenterar Yann Fillion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »