Publicerad: torsdag, 19 september, 2024 - 20:03Uppdaterad: torsdag, 19 september, 2024 - 20:22
  • Jayden Reid på väg att skjuta in frisparken som sedan blev bortdömd. Bild från Ruutu.

IFK ner på kvalplats

IFK Mariehamn är nere på kvalplats efter att de förlorade mot FC Lahti på bortaplan, 2-1 stod det på resultattavlan efter 90 minuter.

Matchen var i princip avgjord redan efter 13 minuter då Lahti gjorde sitt andra mål. Före det tog hemmalaget ledningen efter åtta minuter när Samuel Pasanen ostört fick nicka in det första målet. Även det andra målet kom på nick när Felix Strauss skarvade in ett halvlöst skott.

IFK hade en hel del boll efter Lahtis båda mål, men det hände ingenting framåt. Närmast en reducering var Jayden Reid som slog in en frispark från 20 meter, men eftersom Moustapha Sabo gick in i Lahtis mur just före skottet, vilket inte är tillåtet, dömdes målet bort.
Det tog tills det var fem minuter kvar av ordinarie tid innan IFK kunde skapa lite tryck framåt. I röran efter en hörna i den 89 minuten vad Daniel Enqvist sist bollen och fick dit reduceringen. Men närmare än så kom inte IFK.

Det här innebär att Lahti passerar IFK i tabellen och det är IFK som just nu befinner sig på kvalplats med 20 poäng. FC Lahti har 22 poäng. På sista plats är Ekenäs IF med 14 poäng och en match mindre spelad.
IFK har tre matcher kvar att spela och lördag 28 september kommer Ekenäs IF på besök till Mariehamn.