Publicerad: onsdag, 28 september, 2022 - 20:25Uppdaterad: onsdag, 28 september, 2022 - 21:05
  • Det blev förlust för IFK i onsdagens ligamatch.

IFK nära upphämtning – förlust mot AC Oulu

IFK Mariehamn höll på att stå för en makalös upphämtning i onsdagens hemmamatch mot AC Oulu. Men till slut lyckades man inte hämta upp ett tremålsunderläge och det blev förlust, 2-4.

Efter att gästerna i AC Oulu rivstartat onsdagens ligamatch och gjort 0-1 i den nionde minuten genom Michael Lopez och sedan utökat till både 0-2 och 0-3 i den andra halvleken var det inte många i hemmapubliken som trodde på några grönvita poäng.

Men IFK skulle vakna sent om sider och i den 77:e minuten kunde inbytte Riku Sjöroos skjuta in 1-3 med vänstern. Bara tre minuter senare var John Owoeri säkerheten själv från straffpunkten när han satte 2-3.

Närmare än så kom dock inte IFK Mariehamn och de fick istället se Rasmus Karjalainen sätta matchens sista mål. IFK blev i och med förlusten passerade av både VPS och Ilves i tabellen.

I och med att FC Lahti förlorade med 0-2 på hemmaplan mot VPS skiljer det nio poäng till IFK med tre omgångar kvar. Dessutom har IFK en klar målskillnadsfördel.
Nästa match för IFK är på söndag då man möter Ilves på bortaplan.