Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 augusti, 2023 - 14:07Uppdaterad: torsdag, 24 augusti, 2023 - 16:16
  • Daniel Norrmén får lämna posten som huvudtränare. Arkivbild.

IFK Mariehamn sparkar Daniel Norrmén – "Jag fick beskedet på förmiddagen"

IFK Mariehamn avbryter avtalet med huvudtränaren Daniel Norrmén. Assisterande tränaren Jimmy Wargh tar över som huvudtränare under resten av säsongen. 
- Det är klart att man är besviken men branschen funkar så här och jag har inte fått med mig resultaten så jag har full förståelse och respekt för beslutet, säger Daniel Norrmén.

Det prekära tabelläge som IFK befinner sig i blev till slut för mycket och IFK Mariehamns styrelse tog beslutet på ett extrainsatt styrelsemöte under onsdagskvällen efter matchen mot FC Honka.
- Det kom inte som en chock men jag hade inte fått några indikationer på det innan så jag hade inte förväntat mig det, men visste naturligtvis att det kunde hända. Jag är mest besviken på att inte ha lyckats med de sportsliga resultaten, säger Daniel Norrmén. 

Styrelseordförande Dan Mikkola säger att beslutet inte togs över en natt.
- Beslutet är en konsekvens av säsongens utveckling totalt. Vi tycker inte att Daniel Norrmén gjort ett dåligt jobb utan det handlar om att fotbollen är en prestationssport och resultaten hittills har inte varit vad vi önskade, säger Dan Mikkola. 

Från och med den 1 december tar Jimmy Wargh över som vd efter Peter Mattsson och IFK söker en ny huvudtränare för säsongen 2024. 
- Det finns inget beslut i nuläget om vi plockar in en ny assisterande tränare till Jimmy Wargh för resten av säsongen, säger Dan Mikkola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »