Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 juni, 2018 - 14:19Uppdaterad: fredag, 15 juni, 2018 - 15:21

IFK Mariehamn möter starkt RoPS

Ett tungt gående IFK Mariehamn tar emot RoPS på lördag på WHA.

Lapplandslaget RoPS Rovaniemi har bara en förlust på de senaste fem matcherna. De har hela 24 poäng och delar på andra platsen i herrarnas fotbollsliga med KuPS. Senast vann de med 1-0 mot VPS medan IFK kommer från en 2-0 förlust mot HJK. Mariehamnslaget är i en djup svacka och har inte vunnit en gång under de fem senaste matcherna. I och med förlusten mot HJK så sjönk IFK ner till en tionde plats i tabellen med tolv poäng.

- Jätteviktig match såklart. Vi vill komma tillbaks efter HJK matchen, även om det var ett väntat resultat där. Vi har förberett oss väl. Även om vi haft så kort tid på oss sedan förra matchen så är vi redo för morgondagen, säger IFK:s assisterande tränare Daniel Norrmén.

RoPS har två vassa anfallare i Filip Ivanovski och Lassi Lappalainen som bägge har gjort fyra mål denna säsong. Lappalainen rankas dessutom som en av ligans bästa spelare hittills denna säsong av Ilta-Sanomat och det är också en spelare som IFK har lite extra bra koll på enligt Daniel Norrmén.

- Han är en jätteduktig spelare och deras anfallsspel kretsar mycket kring honom, vi har ingen punktmarkering på honom men vi har snackat om honom och spelarna känner till honom väl, säger Norrmén.  

IFK Mariehamn behöver söka sig ur formsvackan och ett bra sätt att göra det är genom att vinna över ett starkt RoPS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »