Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 25 mars, 2023 - 18:47Uppdaterad: lördag, 25 mars, 2023 - 18:49
  • IFK Mariehamn fixade avancemanget till division 3.

IFK Mariehamn klara för division 3

IFK Mariehamn har säkrat uppflyttning till division 3 efter att laget slog Kista-Sundbyberg på bortaplan med 6-3.
- "När tiden är inne ska vi vara som bäst". Det är en slogan vi har haft i omklädningsrummet och den stämmer ganska bra, säger tränaren Kenneth Westerback.

Kvalseriens näst sista match stod för dörren för IFK Mariehamn i lördags och en seger skulle innebära att avancemanget till division skulle vara klart redan innan söndagens match mot Vallentuna-Ormsta.

Och visst fixade IFK segern och avancemanget, laget vann med 6-3 efter mål av Niklas Kerwien (2), Jesse Kaupinsalo, Rasmus Engblom, Otto Silfver och Benny Qvarfordt.
- Det känns jäkligt skönt. Vi satte upp en målsättning den 1 maj 2022, att vi skulle stiga till division 3 och vi har inte behövt vika en tum från den målsättningen under hela säsongen, säger tränaren Kenneth Westerback.

En match återstår av kvalserien. Den spelas imorgon, söndag, när IFK möter Vallentuna-Ormsta på bortaplan.
- Nu ska vi njuta av situationen på ett fiffigt sätt och börjar sedan tänka på den matchen vid frukost imorgon, säger Westerback.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »