Publicerad: lördag, 16 juni, 2018 - 21:11Uppdaterad: söndag, 17 juni, 2018 - 11:21

Höjdpunkter IFK Mariehamn-RoPS. Källa: Ruutu

IFK Mariehamn förlorade tredje raka

IFK Mariehamn förlorade sin tredje raka match på lördagen mot RoPS. Matchen slutade 1-3 till gästerna framför 1795 åskådare på WHA.

IFK Mariehamn fick en fantastisk start i Tipsligans fjortonde omgång. Philip Mantilla slog ett inlägg från högra kanten rakt in i straffomårdet där han hittade Aleksei Kangaskolkka som nickade in bollen. 1-0 till hemmalaget i den andra spelminuten.

IFK höll press på Rovaniemilaget men ledningen höll sig bara till den 26:e minuten då RoPS-spelaren Guirlain Kuate Wato kvitterade och med 1-1 på tavlan gick lagen in i omklädningsrummen för vila.

- Jag tycker vi var det bättre laget på planen men sen släpper vi in ett ett jäkligt billigt mål. Vi måste vara bättre i såna situationet, säger IFK:s kapten Kristian Kojola.

I andra halvlek var det fortsatt IFK på bollen, totalt hade Mariehamn 54% av bollinnehavet. RoPS fick några farliga kontringar och i den 67:e minuten ledde en kontring till 1-2 ledning för gästerna. Det var Aapo Heikkilä som gjorde målet med ett skott som skruvade in sig i högra krysset.

Lucas Lingman utökade RoPS ledning till 1-3 med fem minuter kvar av matchen och det blev också slutresultatet.

- Det känns jättejobbigt, jag är nog riktigt besviken och ledsen. Men på ett sätt är jag ändå stolt över vår prestation, säger Kojola.

Trots 16 skott och nio hörnor för IFK Mariehamn blev det inte mer än ett mål.

IFK ligger på tionde plats i Tipsligan med 12 poäng från 14 matcher.