Publicerad: fredag, 31 maj, 2024 - 20:05Uppdaterad: fredag, 31 maj, 2024 - 20:41
  • IFK Mariehamn firade segern i Seinäjoki. (Foto: Ruutus livesändning)

IFK Mariehamn firade triumf i Seinäjoki

IFK Mariehamn besegrade SJK med 2-0 under fredagskvällen. Två snabba mål i den andra halvleken bäddade för IFK:s första bortaseger i ligaspelet.
– Det är en väldigt bra laginsats, säger assisterande tränare Daniel Sjölund.

Lagen bjöd på en spelmässigt jämn första halvlek i värmen i Seinäjoki där hemmalaget kom till några vassa avslutslägen, men där bollen ven tätt utanför IFK:s målram.

Daniel Enqvist hade IFK:s bästa chans under första 45 när Patrik Raitanen nådde honom med en långt inlägg som Enqvist brände på volley från nära håll.

IFK Mariehamn bytte in Eero-Matti Auvinen inför den andra halvleken. Ut gick Patrik Raitanen. SJK inledde piggast, men IFK skulle snart komma att tysta hemmapubliken.

I den 54.e minuten tog sig Sebastian Dahlström på egen hand fram till skottläge. Hans låga avslut letade sig in via SJK-målvaktens högerhand och högra stolpe fram till 0-1.

Bara fyra minuter senare var det dags igen. Oskari Sallinen hade just ersatt Leo Andersson när han med sin första bollkontakt i matchen nickade in 0-2 på passning från Jiri Nissinen.

SJK hade kunnat få en biljett in i matchen efter dryga timmens spel när bollen tydligt nickades på IFK-backen Pedro Machados arm inne i straffområdet, men domaren valde att fria.

IFK Mariehamn höll undan och höll också sin första nolla den här ligasäsongen. Tre nya poäng gör att IFK närmar sig tabellsexan Haka som nu endast ligger två poäng före IFK.