Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2020 - 10:45Uppdaterad: torsdag, 3 september, 2020 - 13:05

IFK lånar Ylätupa

IFK Mariehamn lånar mittfältaren Saku Ylätupa från allsvenska AIK för resten av säsongen.

Saku Ylätupa är en offensivt lagd spelare som helst spelar i olika offensiva mittfältspositioner eller som anfallsspelare. Han är 21 år gammal och fostrad i HJK som ungdomsspelare. Han lånades under säsongen 2017 ut till RoPS där han som 18-åring gjorde 17 ligamatcher och 3 mål. Hans framgångar i RoPS och ungdomslagen ledde i augusti 2017 till ett kontrakt med nederländska toppklubben Ajax.

I januari 2019 köpte allsvenska AIK loss honom från Ajax. Saku Ylätupa har spelat över 40 ungdomslandskamper med U17- till U21-landslagen och har även gjort två A-landskamper.

- Detta är en perfekt lösning för både oss och AIK. Jag är mycket nöjd med att vi nu har lyckats knyta Saku till oss, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.
För tillfället är Saku Ylätupa med U21-landslaget tillsammans med bröderna Mäenpää och ska spela EM-kval mot Rumänien och Ukraina. Det betyder att han ansluter till IFK Mariehamn tidigast på onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »