Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 maj, 2024 - 20:13Uppdaterad: söndag, 19 maj, 2024 - 16:39
  • Michael Fonsell längst fram spelad stabilt som mittback. Bild från Ruutu.

IFK kom tillbaka i Uleåborg

IFK Mariehamn fick en poäng med sig hem från Uleåborg efter att ha varit i underläge mot AC Oulu. 

Matchen slutade 1-1 efter att AC Oulu tog ledningen efter 24 minuter när Ashley Coffey hittade rätt med ett välplacerat skott. Och det var rättvist, hemmalaget var det bättre laget i den första halvleken. 

Till den andra halvleken ryckte IFK upp sig och tog hand om spelet i betydligt större utsträckning. I den 78:e minuten fick Hugo Cardoso bollen i straffområdet och kom till skott, ett skott som gick in i nätmaskorna och det var kvitterat. 

Det sista som hände i matchen var att AC Oulu prickade ribban, men bollen studsade ut igen och sen blåste domaren av matchen. 

I och med poängen gick IFK upp på sjunde plats med åtta poäng. AC Oulu är fortfarande utan seger i ligan så här långt och ligger nästsist med fyra poäng. 

Efter tre raka bortamatcher i ligan och cupen ska nu IFK möta Gnistan på hemmaplan söndagen den 26 maj. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »