Publicerad: lördag, 19 september, 2020 - 19:07Uppdaterad: lördag, 19 september, 2020 - 19:50
  • Bilden är från när HIFK gästade Mariehamn tidigare i år. Arkivbild.

IFK kom tillbaka och tog en poäng

IFK Mariehamn stod för en rejäl comeback och fick en poäng med sig från kamratmötet i Helsingfors.

Hemmalaget Helsingfors IFK ledde med 2-0 efter den första halvleken efter att IFK Mariehamn hade det mesta av bollinnehavet, men det var HIFK som gjorde målen. Efter tio minuter satte Vitinho det första och John Fagerström ökade på till 2-0 med dryga fem minuter kvar av halvleken.

I den andra halvleken var matchbilden liknande, men med undantaget att det var IFK Mariehamn som gjorde målen. Efter 77 minuter bröt Gustaf Backaliden fram och sköt just utanför straffområdet och bollen smet in nära stolpen. Ett par minuter senare styrde Akseli Pelvas ett skott som Yanga Baliso sköt och det var kvitterat. Utöver målen hade båda lagen en hel del möjligheter att göra mål, men fyra strutar fick räcka för dagen.

IFK Mariehamn har nu spelat tre oavgjorda matcher på raken och är på sjunde plats i tabellen med 20 poäng efter 15 spelade matcher. Det är jämnt runt strecket som delar upp lagen i övre och nedre slutspelsserier efter 22 matcher. Fyra lag från plats sex till nio ryms inom två poäng.

Inkommande onsdag är det dags för nästa match och då kommer Ilves på besök till Mariehamn.