Publicerad: söndag, 15 september, 2024 - 17:00Uppdaterad: söndag, 15 september, 2024 - 19:17
  • Jiri Nissinen var nedstämd efter slutsignalen. Bild från Ruutu.

IFK kom inte ikapp – blev utan poäng mot Gnistan

IFK Mariehamn förlorade den första matchen i den nedre slutspelsserien när Gnistan vann med 2-1 i Helsingfors.

Spelmässigt var det en rätt jämn match, men hemmalaget var mer effektiva än vad IFK var. Utöver målen hade inte Gnistan mycket framåt, medan IFK hade ett antal möjligheter att göra mål utan att lyckas.

1-0 kom efter ett fint anfall från Gnistan där Vertti Hänninen avslutade från 18 meter. 2-0 kom genom samme målskytt efter bara 30 sekunder i den andra halvleken när Pedro Machado inte lyckades få bort bollen från eget straffområde.

Reduceringen kom drygt fem minuter senare efter en hörna från Jayden Reid som Emmanuel Patut nickade dit. Men IFK kom inte närmare i målprotokollet trots att det fanns chanser.

IFK ligger kvar på tionde plats eftersom även FC Lahti förlorade sin match. IFK har 20 poäng och Lahti har 19 poäng på kvalplats. På torsdag möts lagen i Lahtis i en mycket viktig match.