Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 oktober, 2018 - 11:56Uppdaterad: fredag, 5 oktober, 2018 - 14:07
  • Fr v Anders Ekström, Christian Jansson och Peik Enberg från JIK och Peter Mattsson, Thomas Fonsell och Dan Mikkola från IFK. Foto: Owe Sjöblom

IFK + JIK = sant

IFK Mariehamn och Jomala IK inleder ett samarbete inom fotbollen både på senior- och ungdomssidan.

På seniorsidan för herrar ska föreningarna skriva ett farmaravtal som sträcker sig över nästa år. Det innebär att att samarbetet med FC Åland avslutas på den fronten.

På ungdomssidan har ett styrdokument undertecknats av båda föreningarna som berättar hur samarbetet kan gå till i framtiden. Klubbarna ska gemensamt jobba för att förbättra förutsättningarna för spelarna.

- Vi vill erbjuda olika möjligheter för alla som vill spela fotboll och att dom gör det så länge som möjligt, säger Thomas Fonsell, föreningschef i IFK och Anders Ekström, viceordförande i JIK:s fotbollssektion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »