Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2023 - 17:45Uppdaterad: tisdag, 9 maj, 2023 - 17:45
  • IFK hockey kämpar för att få ordning på ekonomin. Arkivbild.

IFK hockeys ekonomi har misskötts i flera år

IFK Mariehamns ishockeys ekonomi har misskötts i flera år, det meddelar styrelsens ordförande André Portin i ett pressmeddelande.  

Det var under överlämningen till den nye verksamhetsledaren Calle Juslin-Nyqvist som det uppdagades att ekonomin misskötts och det ser ut att sträcka sig flera år tillbaka i tiden. 

Med anledning av misskötseln, har styrelsen inlett en internutredning för att få klarhet i vad som har försiggått. När utredningen är klar informeras föreningens medlemmar om konklusionerna.  
Det som redan står klart är att föreningens ekonomiska situation är akut. Det har framkommit att föreningens anställda har lämnat betydande utgifter obetalda, av vilka en stor del utgörs av ishyror till Mariehamns stad. Det har medfört bokningsstopp för föreningen och styrelsen har lämnat ett avbetalningsförslag till Mariehamns stad för att åter möjliggöra bokningar. Beslut från Mariehamns stad väntas 15 maj. 

Styrelsens huvudsakliga uppgift just nu är att säkerställa att säsongen kan starta som vanligt i augusti. Styrelsen har även lagt upp en plan för hur skulderna kan betalas och hur de kan återuppbygga föreningens förtroende. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »