Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 13 november, 2021 - 19:09
  • Otto Silfver kramas om efter lagets femte mål. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey vann över jumbon

Det blev seger med 5-3 för IFK Mariehamn över Wattholma i Islandia ishockeyns division 4.

Men det blev en jämnare tillställning än vad kanske många trodde när seriejumbon kom på besök. IFK fick en bra start och tog ledningen genom Andreas Stenberg. Men i slutet av den första perioden gjorde gästerna två snabba mål och gick till vila med 2-1-ledning. Med ungefär fem minuter kvar av andra perioden kvitterade William Sundman och kort därefter gav Otto Silfver IFK ledningen. Tidigt i den tredje perioden ökade Totte Lindqvist på till 4-2 efter en rörig situation framför målet, men gäster reducerade nästan omgående. Men med tio minuter kvar gjorde Silfver sitt andra mål för dagen och segern var säkrad.

IFK ligger på tredje plats i tabellen med nio poäng efter fem matcher. G/H Hockey är tvåa med tio poäng och Hallsta leder på tolv poäng. Och det är just Hallsta som kommer på besök till Mariehamn inkommande lördag.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »