Publicerad: söndag, 18 februari, 2018 - 17:29Uppdaterad: söndag, 18 februari, 2018 - 21:32
  • IFK hade anledning att fira idag. Arkivfoto

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

Men det var hemmalaget som började bäst och ledde med 2-0 efter den första perioden. I den andra perioden reducerade Otto Silfver för IFK innan Norrtälje utökade ledningen igen. Men sen kom IFK tillbaka med två mål och det var kvitterat innan den andra periodvilan, Andreas Stenberg och Dominic Ingström gjorde målen:
I den tredje perioden tog Norrtälje ledningen igen, men sen gjorde IFK tre raka mål genom Niklas Kerwien, Robin Englund och Nicklas Herou och IFK ledde med 6-4. Norrtälje reducerade och sen fastställde Andreas Stenberg slutresultatet.
IFK är kvar på tredje plats i tabellen, nu med 35 poäng, samma som tvåan SPAIF men med sämre målskillnad. Avståndet ner till fyran Farsta är nu tre poäng, men dom har en match mindre spelad än IFK och dessutom bättre målskillnad. IFK avslutar Alltrean med två bortamatcher nästa helg, Farsta och Älta, och sen väntar förhoppningsvis kval till division 2.