Publicerad: lördag, 18 februari, 2023 - 17:39
  • Nr 24 Jesse Kaupinsalo har just avlossat ett skott. Foto: Owe Sjöblom
  • Niklas Kerwien gjorde fyra mål och fick en smäll över hakan. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey vann grundserien och nu väntar kval till div 3

IFK Mariehamns ishockeyherrar gick igenom grundserien i division 4 med elva vinster och endast en förlust, vilket betyder att de vann serien och nu väntar kvalspel till division 3.

I den sista matchen i grundserien besegrades Enköpings SK med 7-4 inför 379 personer i Islandia.

Redan innan matchen var det i praktiken klart att IFK skulle vinna serien eftersom enda konkurrenten om seriesegern, SHK Hockey, förlorade på fredagskvällen.

Och det präglade inledningen av matchen, IFK var trögstartade och gästerna tog ledningen. Men innan första perioden var slut hade Dominic Ingström kvitterat. I den andra perioden klev Niklas Kerwien fram och gjorde tre mål. Dessutom nätade Pontus Nylén så i den andra periodvilan var ställningen 5-1. Tidigt i den tredje perioden utökade Rasmus Engblom ledningen och efter det väntade IFK på slutsignalen. Eftersom IFK varvade ner kunde Enköping göra tre mål innan Niklas Kerwien fastställde slutresultatet med sitt fjärde mål för dagen.

Nu väntar ett par veckor ledighet från matcher för IFK innan kvalspelet drar i gång den 11 mars.