Publicerad: lördag, 16 mars, 2024 - 17:37
  • Anton Ekstrand med nr 89 har klappats om efter första målet. Foto: Owe Sjöblom
  • William Sundman har just reducerat. Foto: Owe Sjöblom
  • IFK tackade publiken. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey vann efter förlängning

IFK Mariehamn vann med 5-4 över Sudret från Gotland efter förlängning i ishockeyns kvalserie till division 2 inför 449 personer på läktaren.

Stor matchhjälte blev födelsedagsbarnet Anton Ekstrand som både öppnade och avslutade IFK:s målproduktion. Han gav IFK ledningen efter knappa fyra minuter och IFK fick en drömöppning på matchen. Men efter målet var det som om IFK slutade spela och gästerna tog över och gjorde tre mål på raken. Men i slutet av perioden reducerade William Sundman och det var viktigt för IFK, de hade kontakt igen.

Om IFK fick en drömöppning i den första perioden så fick Sudret en ännu bättre i den andra. Redan efter 19 sekunder ökade de på ledningen till 4-2. Men resten av perioden var IFK:s, både spel- och målmässigt. Dominic Ingström såg till att det var kvitterat innan den andra periodvilan med två mål.

I den tredje perioden hände ingenting i målprotokollet så efter full tid var ställningen 4-4 och det var dags för förlängning där det spelas tre mot tre. Drygt två minuter in i förlängningen fick Anton Ekstrand läget och sköt den extra poängen till IFK.

IFK har nu sex poäng efter tre spelade matcher. Göta Traneberg IK har lika många poäng, men bara två spelade matcher.

I morgon söndag kommer Norrtälje IK på besök till Islandia.