Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 14:20Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 16:00
  • Kenneth Westerback, Pontus Nylén och Andreas Stenberg. Foto: Hans Persson-Bru

IFK hockey siktar mot division 3

På lördag är det seriepremiär för IFK Mariehamns ishockeylag i division 4 och det börjar med hemmamatch i Islandia mot SHK Hockey.

Upplägget för division 4 i år är annorlunda mot hur det varit de senaste åren. Det blir ingen uppdelning i Allfyran och fortsättningsserie efter ungefär halva säsongen. Istället blir det en rak serie med hemma- och bortamöten och när den är klar blir det playoff för avancemang direkt. Det innebär att det blir betydligt färre matcher för IFK än vad det varit under de senaste åren. I princip blir det en match per helg fram till den 11 februari.

Kenneth Westerback är tillbaka som tränare och truppen ser till största delen ut som den gjorde förra året.

- Som det ser ut just nu är det de två bästa lagen som får spela playoff till division 3 och jag är övertygad om att vi är ett av lagen, säger assisterande lagkapten Andreas Stenberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »