Publicerad: söndag, 20 januari, 2019 - 13:32
  • Det blev 2 p av 6 möjliga i helgen. Arkivbild

IFK hockey förlorade mot Spånga

Efter segern igår i Alltrean kunde IFK Mariehamn inte ladda om till söndagens bortamatch mot Spånga IS som vann med 10-4.

Men inledningsvis var det IFK som hade vaknat bäst, efter knappa sex minuter ledde IFK med 2-0 efter mål av Benny Quarfordt och Niklas Manselin. Men innan den första perioden var slut hade hemmalaget vänt och ledde med 3-2. I den andra perioden utökade Spånga ledningen innan Andreas Stenberg reducerade till 2-4. När perioden var slut ledde Spånga med 7-3. I början av den tredje perioden reducerade Mathias Kerwien men det var Spånga som rann ifrån till slut.

Efter den här helgen ligger IFK kvar på femte plats med 13 poäng, men nu är avståndet upp till fjärdeplatsen hela sju poäng. Efter tre raka helger med bortamatcher kan nu IFK se fram emot en helg med matcher i Islandia, på lördag kommer serieledarna Gnesta på besök och på söndag väntar Älta.