• Andreas Stenberg var IFK:s bästa målskytt i förlustmatchen mot Österåker. Arkivfoto.
IFK:s Robin Englund om helgens matcher, först pratar han om den mot Österåker:
Publicerad: söndag, 27 oktober, 2019 - 08:48, uppdaterad: söndag, 27 oktober, 2019 - 14:48

IFK hockey förlorade mot Österåker och Östervåla

Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade lördagens bortamatch mot IFK Österåker Vikings HC med 4-8. Söndagens bortamatch mot Östervåla IF blev också en förlust, med 2-6.

Första perioden mot Österåker vann IFK Mariehamn med 3-1 efter att Mathias Kerwien gjort ett mål och Andreas Stenberg två, medan hemmalaget Österåker bara satt en kasse genom Samuel Broström.
I andra perioden var det däremot Österåker för hela slanten och de gjorde fyra mål. I sista perioden fick IFK tidigt en straff men Robin Englund lyckades inte få pucken i mål och istället var det Österåker som en stund senare kunde utöka sin ledning ytterligare till 6-3. IFK Mariehamn reducerade till 6-4 genom Peter Skogström men sedan gjorde Österåker ytterligare två mål och slutresultatet blev 8-4 till svenskarna.
I söndagens match tog Östervåla ledningen med 1-0 i första perioden, den andra vann Östervåla med 3-1 (Andreas Stenberg gjorde IFK:s mål) och den sista perioden vann Östervåla med 2-1 (även här gjordes IFK:s mål av Stenberg).
IFK ligger sist i tabellen med bara två segrar på de första åtta matcherna.

 

Fler Sport

JIK.s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.

Osäkert om Fellman kör stafett

Jenny Fellman är uttagen att än en gång köra den sista sträckan när det hålls stafett i världscupen i skidskytte.

Farmaravtal mellan ÅU och IFK

Åland United och IFK Mariehamn har för tredje året i rad undertecknat ett farmaravtal som gör det möjligt för spelarna i bägge lag att inom farmaravtalsreglernas ramar medverka i varandras matchtrupper.

ÅU förstärker fysioteamet

Nyheten i ljudformat
Det tidigare spelaren Maryette Karring ska inkommande säsong fungera som fysioterapeut hos Åland United. Hon förstärker teamet som finns runt laget.

ÅU siktar på guldet

Tränaren Samuel Fagerholm och sportchef Mikael Virta
Åland United siktar på att vinna ligaguld säsongen 2020.

Trögt för Fellman på vallen

Det går trögt för Jenny Fellman på skyttevallen just nu. När världscupen i skidskytte fortsatte i Ruhpolding bommade Fellman sex av tio skott.