Publicerad: söndag, 27 oktober, 2019 - 08:48Uppdaterad: söndag, 27 oktober, 2019 - 14:48
  • Andreas Stenberg var IFK:s bästa målskytt i förlustmatchen mot Österåker. Arkivfoto.

IFK hockey förlorade mot Österåker och Östervåla

Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade lördagens bortamatch mot IFK Österåker Vikings HC med 4-8. Söndagens bortamatch mot Östervåla IF blev också en förlust, med 2-6.

Första perioden mot Österåker vann IFK Mariehamn med 3-1 efter att Mathias Kerwien gjort ett mål och Andreas Stenberg två, medan hemmalaget Österåker bara satt en kasse genom Samuel Broström.
I andra perioden var det däremot Österåker för hela slanten och de gjorde fyra mål. I sista perioden fick IFK tidigt en straff men Robin Englund lyckades inte få pucken i mål och istället var det Österåker som en stund senare kunde utöka sin ledning ytterligare till 6-3. IFK Mariehamn reducerade till 6-4 genom Peter Skogström men sedan gjorde Österåker ytterligare två mål och slutresultatet blev 8-4 till svenskarna.
I söndagens match tog Östervåla ledningen med 1-0 i första perioden, den andra vann Östervåla med 3-1 (Andreas Stenberg gjorde IFK:s mål) och den sista perioden vann Östervåla med 2-1 (även här gjordes IFK:s mål av Stenberg).
IFK ligger sist i tabellen med bara två segrar på de första åtta matcherna.