Publicerad: söndag, 10 mars, 2024 - 18:56Uppdaterad: söndag, 10 mars, 2024 - 19:34

IFK hockey förlorade mot Norrtälje efter straffar

IFK Mariehamns herrar förlorade söndagens kvalmatch på bortaplan mot Norrtälje IK med 5-4 efter straffar.

IFK gick upp i ledningen efter fem minuter, då Anton Ekstrand passade fram Otto Silfver. Norrtälje kvitterade redan två minuter senare i spel i numerärt överläge, men efter 16 minuter återtog IFK ledningen. Målskytt var Dominic Ingström och även det målet kom i numerärt överläge.

1.21 in i den andra perioden utökade Benny Qvarfordt till 1-3, men innan perioden var slut var ställningen 2-3, sedan Norrtälje reducerat med drygt två minuter kvar av perioden.

Även i den tredje perioden var det IFK som öppnade målskyttet, då genom Jesse Kaupinsalo efter knappt sex minuter. Med nio minuter kvar reducerade hemmalaget och med 40 sekunder kvar av tredje kom sedan kvitteringen då Norrtälje tagit ut målvakten för att försöka åstadkomma just det.

Då det var lika efter full tid följde en mållös förlängning på fem minuter och det krävdes straffläggning för att få till ett avgörande. Där lyckades inte IFK göra något mål på sina tre straffar, medan Patrick Nordström gjorde Norrtäljes enda straffmål.

Efter två matcher i kvalet till division två har IFK nu fyra poäng. Nästa helg väntar dubbla hemmamatcher för IFK, då man möter Sudret på lördagen och Norrtälje på söndagen.