Publicerad: lördag, 6 januari, 2018 - 21:00
  • Gotländska laget Sudret fick jubla fyra gånger i Islandia. Foto: Owe Sjöblom
  • Tredje målet har just studsat in bakom IFK-målvakten Henri Aaltovirta. Foto: Owe Sjöblom
  • 404 personer satt på läktaren på lördagskvällen. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey förlorade inför storpublik

IFK Mariehamn förlorade toppmatchen mot serieledarna Sudret med 1-4 i Islandia när Alltrean startade om efter juluppehållet.

Inför säsongsrekord på läktaren, 404 personer, spelade lagen en fartfylld men mållös första period.

När knappa halva andra perioden hade spelats gjorde gotlänningarna 1-0 i numerärt underläge och mindre än en minut senare ökade dom på till 2-0. Ytterligare tre minuter senare gick ridån ner för IFK när Sudret satte trean. Efter det började IFK hänga med huvudet och det var aldrig riktigt nära att IFK skulle komma ikapp. Med fem minuter kvar av matchen kom det fjärde målet för gästerna och reduceringen satte Mathias Kerwien kort efter.

Sudret har nu 20 poäng efter sju spelade matcher och toppar tabellen. IFK ligger kvar på fjärde plats med sina tolv poäng på sex matcher. Redan imorgon är det dags för nästa match och då kommer nästjumbon IFK Österåker på besök till Mariehamn.