Publicerad: onsdag, 31 maj, 2023 - 19:49Uppdaterad: torsdag, 1 juni, 2023 - 08:21
  • Samuel Anini Jr var tillbaka i startelvan. Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

IFK gick enkelt vidare i cupen

Precis som förväntat kunde IFK Mariehamn vinna i den femte omgången i finländska cupen över division 4-laget TuRaKe med 7-0 på Övre plan i Åbo på onsdagskvällen.

IFK behövde inte förta sig för att ta sig vidare till de 16 bästa lagen i cupen. Efter den första halvleken var ställningen 3-0 till IFK och det var försvarsspelare som stod för målproduktionen. Efter 21 minuter gjorde Alain Henrique det första målet. Fem minuter senare ökade Daniel Enqvist på ledningen och ytterligare tio minuter senare gjorde Enqvist sitt andra mål.

I den andra halvleken var det de offensiva spelarna som gjorde målen.  stod för två av dem och Arvid Lundberg och Robin Sid varsitt.

Glädjande för IFK var också att flera spelare som varit skadade var tillbaka och kunde spela.

Åttondelsfinalerna lottas på tisdag den 6 juni.