Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:35Uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:36
  • IFK firar framför publiken efter segern mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • IFK:s Pontus Nylén gjorde tre mål mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • Andreas Stenberg gjorde fyra mål för IFK under helgen, två mot Norrtälje och två mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.

IFK fortsätter vinna

Ishockey. IFK Mariehamn fortsätter vinna. I och med lördagens seger mot Norrtälje och söndagens seger mot Österåker har man nu vunnit fem matcher i rad.
- Vi har känt att vi har jättegoda förutsättningar så det är jätteroligt att det syns på resultaten också, säger IFK:s lagkapten Pontus Nylén.

Matchen mot Norrtälje IK slutade 5-2 till IFK. Gästerna gjorde de två första målen men sedan var det IFK för hela slanten och Andreas Stenberg och Robin Englund gjorde två mål var och Mathias Kerwien gjorde ett.

Pontus Nylén säger att Norrtälje var knepiga att möta.
- De kom hit med tio man och backade hem så långt och så mycket de bara kunde. Det är en typ av spel som vi inte alls tränat på att möta så det tog ett tag att jobba in sig på det, säger han.

På tå från start

Mot IFK Österåker Vikings HC fick Grönvitt däremot igång målskyttet direkt och redan i första perioden gjorde man fyra mål, två genom Nylén och två genom Otto Silfver och Andreas Stenberg. Stenberg och Nylén gjorde senare varsitt mål till, Linus Engblom gjorde ett och Niclas Hero gjorde två stycken, så totalt satte IFK nio fullträffar. Österåker stack upp några gånger och lyckades också göra tre mål varav två i power play, sedan hade man också några andra lägen men då spikade Henri Aaltovirta fast i IFK-buren.
- I dag är vi på tå från start och när vi möter ett lag med lite mer kraft i spelet så kan vi komma i rekyl och spela med fart och kraft och då är vi effektiva, det är kul att se, säger Pontus Nylén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »