• IFK firar framför publiken efter segern mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • IFK:s Pontus Nylén gjorde tre mål mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • Andreas Stenberg gjorde fyra mål för IFK under helgen, två mot Norrtälje och två mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
IFK Mariehamns lagkapten Pontus Nylén om helgens segrar:
Publicerad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:35, uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:36

IFK fortsätter vinna

Ishockey. IFK Mariehamn fortsätter vinna. I och med lördagens seger mot Norrtälje och söndagens seger mot Österåker har man nu vunnit fem matcher i rad.
- Vi har känt att vi har jättegoda förutsättningar så det är jätteroligt att det syns på resultaten också, säger IFK:s lagkapten Pontus Nylén.

Matchen mot Norrtälje IK slutade 5-2 till IFK. Gästerna gjorde de två första målen men sedan var det IFK för hela slanten och Andreas Stenberg och Robin Englund gjorde två mål var och Mathias Kerwien gjorde ett.

Pontus Nylén säger att Norrtälje var knepiga att möta.
- De kom hit med tio man och backade hem så långt och så mycket de bara kunde. Det är en typ av spel som vi inte alls tränat på att möta så det tog ett tag att jobba in sig på det, säger han.

På tå från start

Mot IFK Österåker Vikings HC fick Grönvitt däremot igång målskyttet direkt och redan i första perioden gjorde man fyra mål, två genom Nylén och två genom Otto Silfver och Andreas Stenberg. Stenberg och Nylén gjorde senare varsitt mål till, Linus Engblom gjorde ett och Niclas Hero gjorde två stycken, så totalt satte IFK nio fullträffar. Österåker stack upp några gånger och lyckades också göra tre mål varav två i power play, sedan hade man också några andra lägen men då spikade Henri Aaltovirta fast i IFK-buren.
- I dag är vi på tå från start och när vi möter ett lag med lite mer kraft i spelet så kan vi komma i rekyl och spela med fart och kraft och då är vi effektiva, det är kul att se, säger Pontus Nylén.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.