• IFK firar framför publiken efter segern mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • IFK:s Pontus Nylén gjorde tre mål mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • Andreas Stenberg gjorde fyra mål för IFK under helgen, två mot Norrtälje och två mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
IFK Mariehamns lagkapten Pontus Nylén om helgens segrar:
Publicerad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:35, uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:36

IFK fortsätter vinna

Ishockey. IFK Mariehamn fortsätter vinna. I och med lördagens seger mot Norrtälje och söndagens seger mot Österåker har man nu vunnit fem matcher i rad.
- Vi har känt att vi har jättegoda förutsättningar så det är jätteroligt att det syns på resultaten också, säger IFK:s lagkapten Pontus Nylén.

Matchen mot Norrtälje IK slutade 5-2 till IFK. Gästerna gjorde de två första målen men sedan var det IFK för hela slanten och Andreas Stenberg och Robin Englund gjorde två mål var och Mathias Kerwien gjorde ett.

Pontus Nylén säger att Norrtälje var knepiga att möta.
- De kom hit med tio man och backade hem så långt och så mycket de bara kunde. Det är en typ av spel som vi inte alls tränat på att möta så det tog ett tag att jobba in sig på det, säger han.

På tå från start

Mot IFK Österåker Vikings HC fick Grönvitt däremot igång målskyttet direkt och redan i första perioden gjorde man fyra mål, två genom Nylén och två genom Otto Silfver och Andreas Stenberg. Stenberg och Nylén gjorde senare varsitt mål till, Linus Engblom gjorde ett och Niclas Hero gjorde två stycken, så totalt satte IFK nio fullträffar. Österåker stack upp några gånger och lyckades också göra tre mål varav två i power play, sedan hade man också några andra lägen men då spikade Henri Aaltovirta fast i IFK-buren.
- I dag är vi på tå från start och när vi möter ett lag med lite mer kraft i spelet så kan vi komma i rekyl och spela med fart och kraft och då är vi effektiva, det är kul att se, säger Pontus Nylén.

Fler Sport

Ledarstaben intakt hos IFK

IFK Mariehamn har ledarstaben intakt även under 2019, det står klart efter att de med utgående kontrakt nu har förlängt.

Första medaljen för Weuro i FM

Olivia Weuro har plockat hem den första medaljen i simningens FM i kortbana i Vasa. Den kom under torsdagens finalpass i lagkappen i 4x200 m frisim och Weuros lag RaisU kom på tredje plats.

IFK fick böter, förbundet berättar inte varför

IFK Mariehamn har blivit ålagda att betala 700 euro i böter till Finlands bollförbund på grund av bristande säkerhet i den sista matchen mot KuPS som spelades i Mariehamn i slutet av oktober.

ÅU fortsätter i cupen i januari

Finlands Cup för damer har gjorts om och ska innehålla ett gruppspel som Åland United tog sig till efter seger med hela 15-0 över Tervakosken Pato i augusti.

Kojola och Mantilla lämnar IFK

Kristian Kojola berättar om sitt beslut.
Kristian Kojola avslutar sin fotbollskarriär och Philip Mantilla lämnar IFK Mariehamn, det meddelar klubben via sin Facebooksida.

Mboma är IFK:s nye anfallare

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson och anfallaren Aristote Mboma
Anfallaren Aristote Mboma har skrivit på för IFK Mariehamn för de kommande två åren.

FK Jerv slutade på 13:e plats

Fotboll: Åländska Marc Nordqvist fick aldrig lämna bänken när FK Jerv spelade sista omgången i den näst högsta serien i Norge.

Lucas Forsström mästare i Bollhalla

Tennis: Det blev en förhandstippad final i herssingelturneringen i Bollhallamästerskapen mellan Lucas Forsström och Henrique Norbiato. Norbiato fullföljde aldrig finalen och Forsström stod därmed som segrare.

Silver till Daja och Norrköping

Fotboll: AIK är svenska mästare efter söndagens seger med 1-0 mot Kalmar. IFK Norrköping och Daniel Sjölund fick nöja sig med silver.