• IFK firar framför publiken efter segern mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • IFK:s Pontus Nylén gjorde tre mål mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
  • Andreas Stenberg gjorde fyra mål för IFK under helgen, två mot Norrtälje och två mot Österåker. Foto: Malin Lundberg.
IFK Mariehamns lagkapten Pontus Nylén om helgens segrar:
Publicerad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:35, uppdaterad: söndag, 14 oktober, 2018 - 17:36

IFK fortsätter vinna

Ishockey. IFK Mariehamn fortsätter vinna. I och med lördagens seger mot Norrtälje och söndagens seger mot Österåker har man nu vunnit fem matcher i rad.
- Vi har känt att vi har jättegoda förutsättningar så det är jätteroligt att det syns på resultaten också, säger IFK:s lagkapten Pontus Nylén.

Matchen mot Norrtälje IK slutade 5-2 till IFK. Gästerna gjorde de två första målen men sedan var det IFK för hela slanten och Andreas Stenberg och Robin Englund gjorde två mål var och Mathias Kerwien gjorde ett.

Pontus Nylén säger att Norrtälje var knepiga att möta.
- De kom hit med tio man och backade hem så långt och så mycket de bara kunde. Det är en typ av spel som vi inte alls tränat på att möta så det tog ett tag att jobba in sig på det, säger han.

På tå från start

Mot IFK Österåker Vikings HC fick Grönvitt däremot igång målskyttet direkt och redan i första perioden gjorde man fyra mål, två genom Nylén och två genom Otto Silfver och Andreas Stenberg. Stenberg och Nylén gjorde senare varsitt mål till, Linus Engblom gjorde ett och Niclas Hero gjorde två stycken, så totalt satte IFK nio fullträffar. Österåker stack upp några gånger och lyckades också göra tre mål varav två i power play, sedan hade man också några andra lägen men då spikade Henri Aaltovirta fast i IFK-buren.
- I dag är vi på tå från start och när vi möter ett lag med lite mer kraft i spelet så kan vi komma i rekyl och spela med fart och kraft och då är vi effektiva, det är kul att se, säger Pontus Nylén.

Fler Sport

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.

JIK B föll mot Lindingö

Volleyboll: Jomalas B-damer förlorade lördagens hemmamatch mot Lidingö med 2 - 3 (25-20, 17-25, 13-25, 25-18, 14-16). Jomala B ligger på sjätte plats...