Publicerad: lördag, 1 december, 2018 - 17:53Uppdaterad: lördag, 1 december, 2018 - 18:06

IFK förlorade mot Spånga

Ishockey: IFK Mariehamn stod som förlorare efter lördagens match mot Spånga IS. Matchen som var IFK:s första i alltrean slutade 5-9.

IFK Mariehamns tränare Kenneth Westerback hade inför matchen talat om att fortsätta bygga lagets identitet med ett jättebra försvarsspel. Men i bästa julkalenderstil bjöd IFK på massvis av luckor och efter några dragningar så var det Spånga som hade inkasserat högsta vinsten. Innan matchen var slut hade gästerna prickat in nio mål och tagit lagets andra raka seger i Alltrean.

IFK hade dock ledningen två gånger om i matchen. Robin Englund snodde fräckt pucken från gästerna och satte 1-0 i spel 4-mot-5 tidigt i den första perioden. 3.02 in i den andra perioden gjorde Nicklas Hero 2-1. Men sedan följde fyra raka mål från Spånga. Charlie Hoffman satte 2-3 på straff bakom Henri Aaltovirta som äntrade isen i samband med straffen för att vakta IFK:s mål, som resten av matchen vaktades av Mikko Hyvärinen. En sen reducering i den andra perioden fram till 3-5 genom Robin Englund, serverad av Otto Silfver, tände visst hopp inför slutakten.

Men den tredje perioden gick gästernas väg. IFK:s desperata jakt på både puck och mål öppnade för Spånga som gick upp till till 3-7 och slog av på takten. IFK tilläts reducera två gånger om, genom Otto Silfver och Mathias Kerwien fram till 5-7, innan Spånga lade i sista växeln och dödade matchen med ytterligare två mål.