Publicerad: söndag, 4 september, 2022 - 20:23Uppdaterad: söndag, 4 september, 2022 - 21:02
  • Muhamed Tehe Olawale gjorde IFK:s första mål. Foto: Owe Sjöblom

IFK förlorade mot Inter

Det blev uddamålsförlust för IFK Mariehamn när FC Inter vann med 3-2 inför 802 personer på WHA.

Med tanke på hur det såg ut spelmässigt borde det ha varit 0-0 efter den första halvleken, men gästerna Inter hade ledningen efter att målvakten Elmo Henriksson stått för en riktig tavla. En frispark från kanten av Petteri Forsell som gick rakt på Henriksson. Han tappade bollen och då var Juuso Hämäläinen först på bollen och petade dit ledningsmålet.

Andra halvlek tog fart direkt. Åtta minuter in i den kvitterade IFK genom Muhamed Tehe Olawale som nickade in ett inlägg från Mikko Sumusalo. Några minuter senare fick Inter en hörna som slogs mot första stolpen och där var Timi Lahti högst, men han styrde den i eget mål. Bara minuten senare var det kvitterat i målvaktstabbar när Walter Viitala passade bollen rakt i fötter på Robin Sid som enkelt kunde slå in 2-2 i öppet mål.
Med en kvart kvar av ordinarie tid tog Inter ledningen igen, den här gången genom Tommi Jyry som fick bollen efter ett skott som tog på en Inter-spelare och studsade till Jyry som kunde placera in den i ena hörnet.
IFK hade en boll i mål på övertid, men domaren hittade någon oschysthet av och dömde bort målet.

Inkommande helg spelas den sista omgången i grundserien och då avgörs det om IFK blir på nionde eller tionde plats. Den övre av de två innebär tre hemmamatcher i den nedre slutspelsserien och blir de tia blir istället två hemmamatcher och tre bortamatcher. I den sista matchen kommer SJK på besök till Mariehamn.